Nezaboravne priče – KLASIČNE BAJKE I BASNE

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 262
Povez : Mek, fleksi
Format : 19,5×22,5 cm, ćirilica

Cena: 1.380,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
1.104,00 RSDUšteda: 276,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

Nezaboravne priče – KLASIČNE BAJKE I BASNE

Edicija NEZABORAVLJENE PRIČE i naslov: KLASIČNE BAJKE I BASNE.

Najlepše klasične bajke kojima se vaše dete uvek vraća i u kojima iznova živa. Bambi; Knjiga o džungli; Kralj lavova; lav i miš… avanture i priče koje su iz generaciju u generaciju aktuelne.

Zaviri u svet vila i životinja je prava i dragocena riznica najlepših priča svih vremena . Uživaj u junacima i dalekim svetovima i učestvuj u neobičnim avanturama životinja. Sanjaj mistične snove kroz stranice ove čarobne knjige s predivnim, pun kolor ilustracijama.

Neka vaše dete uđe u svet bajki sa: Tri praseta; Pepeljuga; Knjiga o džungli; Pinokio; Crvenkapa i druge bajke. A basne : Cvrčak i mravi; Kornjača i zec; Lav i miš i duge basne.

Sadržaj:

BAJKE:

-Mač u kamenu

– Petar Pan

-Knjiga o džungli

-Mačak u čizmama

-Pinokio

-Toma Palčić

-Tri praseta

-Bambi

-Ružno pače

BASNE:

-Vuk i jagnje

– Majmun i delfin

-Lasta i druge ptice

-Kornjača i zec

-Lisica i gavran

-Miš iz grada i mis sa sela

-Lisica i roda

Dečja mašta je moćna i jedinstvena stvar. Ne samo da če podstaći dete na to da ono samo izmišlja priče i igre, već je i ključni faktor njihove kreativne misli i može da definiše tip obrazovanja, karijere i života koji će dete kasnije imati. Uz maštu ide i kulturološka pismenost: bajke često uključuju različite kulture i načine na koji se neke stvari rade. One uče decu o kulturološkim razlikama u svetu i podstiču ih da nauče nove stvari.

Moralne poruke su bez izuzetka utisnute u priče o čarobnim konjićima i staklenim papučicama. Srž bajke nosi snažnu moralnu lekciju o borbi dobra i zla, o ljubavi i gubitku, i deca pamte ove lekcije. Direktorka Instituta za neuropsihologiju u Česteru, rekla je: „Bajke uče decu da razumeju šta je ispravno a šta nije, i to ne direktnim učenjem nego impliciranjem“. Bajke uče decu da dobro uvek trijumfuje pa iako to nije istina u stvarnom životu, ta lekcija je jednostavna i važna. Biti heroj a ne zlikovac.

Bajke uče decu kritičkom razmišljanju. Ona vide posledice odluka junaka i uče šta će im se desiti zavisno od odluka koje donesu. Nisu svi likovi dobri uzori, čak i dobrice mogu da budu dame u nevolji ili nemarni prinčevi. Bajke nas uče da kada se loše stvari dese, moramo da donesemo odluku. Ako donesemo pravu, možda će sve biti u redu.

Ne samo da bajke pripremaju našu decu za društvo i donošenje moralnih odluka, one ih uče kako da se izbore sa unutrašnjim konfliktima. Dečji psiholog Bruno Betelhajm, koji se specijalizovao za važnost bajki u detinjstvu, veruje da bajke mogu da pomognu deci da se izbore sa anksioznošću koju još uvek ne umeju da objasne. U bajkama su deca često glavni junaci i često pobeđuju zlo. Čitaoci mogu da se poistovete sa tim i prepoznaju u sebi heroja iz bajke.

Nezaboravne priče – KLASIČNE BAJKE I BASNE

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Nezaboravne priče – KLASIČNE BAJKE I BASNE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0