NAJLEPŠE PRIČE SA SELA

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 296, pun kolor
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 21×29 cm, ćirilica

Cena: 2.900,00 RSD
(Popust: 24 %)
Cena na sajtu:
2.200,00 RSDUšteda: 700,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

NAJLEPŠE PRIČE SA SELA

Knjiga je zbirka od 35 priča ispisanih i prelepo ilustrovanih na bezmalo 300 stranica velikog formata i u tvrdom povezu.

Junaci svih priča su četvoro dece iz grada koja su vikendom i preko raspusta uglavnom kod dede i babe na selu. Kroz njihove dogodovštine nenametljivo se, u deda Lazinim poukama, provlači ljubav prema selu, zemlji, životinjama i biljkama i potreba da se, s poštovanjem gleda na sav taj biljni i životinjski svet i sve oko nas, jer smo i mi sami sastavni deo tog sveta.

Od januara do decembra, junaci ovih priča se postepeno i lako, kroz igru i boravak u prirodi upoznaju sa svim važnim aktivnostima u jednom seoskom domaćinstvu – od štale do ambara; u polju – od vinograda i voćnjaka do njiva, a što sve pažljivo i sistematično prati deda Lazina beležnica koja ima važnu ulogu i predstavlja jedan poseban deo knjige.

Pored dece Marije, Marka, Ivana i Gliše, podjednako važni junaci ove knjige su i garavi pulin Mališa, maca Cilka, trinaesto Prase, koza Belka i njeni jarići, kobila Beba, koka Graorka, guske, patke, golubovi, jedna baka slikarka i sav onaj veseli i živopisni kolorit sela i njegove najbliže okoline.

Priče su ispričane uverljivo i lako, rečenica je razuđena i bogata, a pouke koje se provlače kroz priče su nenametljive i svrsishodne.

Kroz igru, šalu i ponekad urnebesni smeh, deca mogu da saznaju ponešto o prelarenju, zaštiti i orezivanju vinograda i voćnjaka, dolasku na svet podmlatka životinja na selu, ploredu na njivama, ali i kako se, na pravi način, priprema voće za pečenje rakije, ili šira za ceđenje vina i neizostavno, kako se pravi najbolja kobasica i hrskavi čvarci!

Poslednja stranica knjige je ujedno i deda Lazina(pičšev alter ego) poruka “svima onima koji listajući ovu knjigu stignu do poslednje stranice deda Lazine “braon beležnice”, u kojoj se na jedan odmeren i lep način deci prenosi potreba da se prema zemlji, našoj hraniteljki, svi moramo odnositi sa dužnim poštovanjem i uzvratitti joj barem deo onoga što nam svakodnevno daje.

Poseban sjaj knjizi daju ilustracije u ponom koloru koje verno prate svaku priču ponaosob i pojačavaju kompletan koloritni utisak i lepotu knjige, a delo su ilustratorke iz Beograda Zorane Keser.

NAJLEPŠE PRIČE SA SELA

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “NAJLEPŠE PRIČE SA SELA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara