fbpx

MISTIČKA STANJA, VIZIJE I BOLESTI – Vladeta Jerotić

Br. strana: 177
Povez : Tvrd
Format : 12,5×20,5 cm, ćirilica
Oblast : Pravoslavlje, Religija, Duhovna literatura, Domaći pisac

Cena: 750,00 RSD
(Popust: 22 %)
Cena na sajtu:
585,00 RSDUšteda: 165,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

MISTIČKA STANJA, VIZIJE I BOLESTI – Vladeta Jerotić

U knjizi “Mistička stanja, vizije i bolesti” Vladeta Jerotić razotkriva neka od važnih pitanja ove oblasti, kao što su suštinska objašnjenja vizija, ekstaza, transa, preobraćenja (konverzije), ali i upućuje na mogućnost objašnjenja vizija i mističkih stanja, na veze između vizija i droge, na plodotvornost odnosa stvaralaštva i mistike.U poslednjem poglavlju autor se bavi depresijama, psihopatijama i epilepsijom.

Pod mistikom podrazumevamo težnju čoveka za nepoznatim, neobjašnjivim i tajanstvenim, kao i čežnju čoveka da se putem neposrednog opažanja i doživljavanja sjedini sa božanstvom; pod misticizmom shvatam sklonost mistici, verovanje u mogućnost saznanja onoga što je nedokučivo, kao i mogućnost neposrednog sjedinjavanja sa božanskim bićem. Osećanje neposredne prisutnosti Božje je temelj mističke pojave…

Vladeta Jerotić važio je za jednog od najmudrijih srpskih intelektualaca i mislilaca. Iza sebe je ostavio mnoge zanimljive i pametne misli, koje je objavljivao u svojim knjigama ali i izgovarao u emisijama gde je učestvovao. Evo nekih od mnogobrojnih mudrosti Vladete Jerotića:

O veri

“!Duhovnost nije kao žvakaća guma koja ostaje godinama u ustima, već je najlepša poslastica koja se mora progutati da bi iznutra delovala”

O čovekoljublju

“Nije preterano smatrati da je najveća nesreća za ljude i ovu planetu na kojoj žive– katkad potpuna, katkad delimična nesposobnost jednog velikog broja ljudi da vole. Isto tako ne izgleda mi nimalo preterana misao da se čitavo čovečanstvo i zemlja pod njim održavaju pre svega zahvaljujući onim malobrojnim ljudima koji su u stanju da vole.”

MISTIČKA STANJA, VIZIJE I BOLESTI – Vladeta Jerotić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “MISTIČKA STANJA, VIZIJE I BOLESTI – Vladeta Jerotić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik
0