MALI MUK – Vilhelm Hauf

Br. strana: 122
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 14,5×20,5 cm, ćirilica

Cena: 450,00 RSD
(Popust: 16 %)
Cena na sajtu:
380,00 RSDUšteda: 70,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

MALI MUK – Vilhelm Hauf

Mali Muk je simpatičan maleni dečak. Ostao je rano bez roditelja i njihove podrške. On traži ono što mu nedostaje – ljubav i toplinu. Kao svako dete,misli da, kada bi izgledao kao odrastao čovek, ljudi bi se lepo ponašali prema njemu. Zato Mali Muk stavlja na glavu veliki turban, oblači velike papuče i veliki prsluk, verujući da će tako postati veliki čovek. Nažalost, svi ga ismejavaju i rugaju se njegovom rastu.Tajna letećih papuča i skrivena snaga čarobnog štapa daju našem junaku posebne mogućosti. On dobija društveni status i službu u carskoj palati, ali jedino princeza Amarza prihvata dečaka normalno. Mada je princeza, ona je takođe usamljena među odraslima. Slično kao i on ostala je bez majke i nedostaje joj ljubav i ljudski odnos prema njoj.
Razumevanje princeze Amarze daje šansu Malom Muku da otvori svoju dušu i da otkrije svoje mogućnosti. On pomaže maloj princezi da vrati izgubljenu radost i dečji smeh.Nažalost, egoizam i ljubomora carskog savetnika ne dozvoljavaju da neki slučajno pristigli mali čovek uđe u carsko okruženje. Mali Muk je nepravedno optužen i izbačen. Izgubivši sve, on shvata da velike ambicije ne mogu dovesti čoveka do sreće. On otkriva da duša i karakter stvaraju čoveka, a ne spoljašnji izgled. Saznaje da sve na ovome svetu ima svoje mesto i da i najmanje stvari imaju veliko značenje. Priča želi da nam kaže da niti novac, niti bilo kakve magične snage mogu čoveka učiniti sretnim.
Jedino tolerantnost i ljudskost mogu doneti toplinu među ljude, a ljubav je najveće blago u životu.Ljudi, njihov duh i kultura su bogatstvo za svaku zemlju. To nam otkriva večno mladi Vilhelm Hauf i ponovo, diveći se njegovom geniju, pitamo se: kako je mogao jedan tako mlad čovjek doći do tako dubokih saznanja?

MALI MUK – Vilhelm Hauf

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “MALI MUK – Vilhelm Hauf”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0