LEKOVITO BILJE – Vasa Pelagić

Br. strana: 224
Povez : Mek
Format : 14×20 cm, latinica
Oblast : Alternativna medicina, Zdravlje, Fitoterapija

Cena: 480,00 RSD
(Popust: 27 %)
Cena na sajtu:
350,00 RSDUšteda: 130,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

LEKOVITO BILJE – Vasa Pelagić

Knjiga LEKOVITO BILJE Vasa Pelagić sadrži odabrane tekstove iz Pelagićevog “Jevanđelja zdravlja” i moglo bi se reći da je ovo zbornik lekovitog bilja sa balkanskih prostora.

Kroz sažet pregled bilja, Vasa Pelagić je predstavio i spisak bolesti koje bilje leči ili ublažava kao i neke praktične preloge lečenja tradicionalnom, narodnom medicinom, pre svega čajevima, ali i vidanje rana i slično.Posebnu pažnju Pelagić je obratio na lekovito bilje koje služi kao hrana, te je čitaocu ponudio niz korisnih podataka vezanih za takozvano ,, lečenje hranom’’ tj. pravilan unos određenih količina voća i povrća neophodnih čovekovom organizmu kao preventiva ali i materijal pogodan za lečenje pojedinih bolesti.

Od kada zna za sebe , čovek je u biljnom svetu , koji ga je okruživao , tražio i nalazio i hranu i lek . Tako je , uz pomoć raznih trava , manje ili vise uspešno pomagao svom organizmu da se izbori sa različitim bolestima , ranama , povredama. ..

Želeli biste da saznate kako da na sasvim prirodan način, bez odlazaka lekaru, uklonite neugodne tegobe poput grčeva, nadutosti ili raznih upala, kamen u bubregu, razne upale? Ili da poboljšate opšte stanje organizma?

Prirodna medicina…Savremena medicina je skupa, neefikasna i parcijalna – lečeći jedan organ, oštećuju se drugi – jer lekovi nisu prirodni i ostavljaju trajne posledice na ceo organizam. Osim toga, skoro da ne postoji sistem prevencije odnosno sprečavanja bolesti. Zbog ovih problema, oseća se ogromna potreba za jednim celovitijim pristupom zdravlju koji može da, pre svega, spreči nastanak bolesti i obezbedi dug i vitalan život, kao i da izleči već postojeće bolesti bez stvaranja štetnih propratnih efekata.

Prema časopisu „Journal of Medical Association“ (JAMA), koji spada u najcenjenije medicinske časopise u SAD, 100 miliona Amerikanaca (skoro polovina stanovništva) pati od najmanje jedne hronične bolesti, kao što su astma, artritis, skleroza, ili srčane bolesti. Ovo nedvosmisleno ukazuje na ograničenost savremenih tretmana, jer bolest postaje hronična jedino kada lečenje nije uspešno. Sa druge strane, lekovi, operacije i druge savremene terapije ne samo što ne leče osnovnu bolest već često uzrokuju ozbiljne negativne prateće efekte.

LEKOVITO BILJE – Vasa Pelagić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “LEKOVITO BILJE – Vasa Pelagić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0