veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » >>> NA AKCIJI <<< » LEKOVITO BILJE kalendar branja i čajevi – Vasa Pelagić

LEKOVITO BILJE kalendar branja i čajevi – Vasa Pelagić

Br. strana: 214, sa dodatkom ulustracija biljaka
Povez : Mek
Format : 14,5×20,5 cm, latinica

Cena: 990,00 RSD
(Popust: 29 %)
Cena na sajtu:
700,00 RSDUšteda: 290,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu
Ponuda traje još
dana
sati
minuta
sekundi

Sadržaj:

LEKOVITO BILJE kalendar branja i čajevi – Vasa Pelagić

Upotreba lekovitog bilja i čajeva je najstariji oblik medicine. Mnogi savremeni lekovi neposredno ili promenjenom obliku potiču od lekovitih biljaka. Još od davnih vremena ljudi sakupljaju i koriste biljke sa lekovitim svojstvima.

Vasa Pelagić, lekar i narodni prosvetitelj, svojom knjigom nije želeo da širi nadrilekarstvo već je opisivao samo biljke čija su dejstva na određene zdravstvene tegobe klinički dokazana.

U knjizi LEKOVITO BILJE kalendar branja i čajevi – Vasa Pelagić je na jedan jednostavan i praktičan način predstavio lekovito bilje(sa domaćim i latinskim nazivom)kada se ona bere, kako se najbolje čuva i ostavlja i za šta je određena biljka dobra – koju bolest i kako leči kao i narodni čajevi Vase Pelagića.

Većina lekovitih biljaka sadrži više blagotvornih sastojaka, a ne samo pojedinačne korisne materije, zbog čega se jedna biljka može koristiti u terapiji različitih oboljenja, samostalno ili u kombinaciji sa drugim biljkama.

Knjiga je podeljna na tri celine:

  • LEKOVITO BILJE  sa dodatkom fotografija najčešće korišćenih
  • Beli slez, Bela slačica, Biber, Breza, Brdjanka, Venja, Vinova loza, Grožđe kao hrana i lek, Kiselo mleko, Višnja i višnjin cvet, Vodopija, Ženetrga, Gologuza, zmijina trava, Cikorija, Vrba, Gavez, Glog, Debela tikva, Divlji kesten, Duvan, Žalfija, Zob, Zova, Ivanjsko cveće, Iđirot, Jabuka, Jagorčevina, Ječam, Kafa, Kantarion, Kim, Kukuta, Kupina, Kopriva, Kopitnjak, Krušina, Lincura, Lubenica.
  • Majčina dušica, Maslačak, Mečije grožđe, Mrkva, Neven, Odoljen, Oman, Pasulj, Paradajz, Pelin, Peršun, Pirevina, Pitoma Nana, Raž, Rastavić, Ren, Rotkva, Rogač, Ruzmarin, Rusa, Salep, Smokva, Slatina, Suncukret, Titrica, Troskok, Hajdučka trava, Heljda, Hrast i hrastova kora kao hrana i lek, Crni i beli luk, Crni slez, Čaj sa mlekom kao lek, Čičak, Strator, Štir,…)
  •  Branje lekovitog bilja, kalendar branja i čuvanje lekovitih biljaka
  •  Narodni čajevi Vase Pelagića

Radi lakšeg i praktičnijeg načina korišćenja knjige u opisu biljke date su i bolesti koju ta biljka leči i bolesti su boldirane tj. istaknute.

U knjizi ima i registar biljaka i koja oboljenja oboljenja ta biljka leči. Tako će korisnici moći da tražeći bolest videti koje biljke mogu da pomognu.

LEKOVITO BILJE kalendar branja i čajevi – Vasa Pelagić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “LEKOVITO BILJE kalendar branja i čajevi – Vasa Pelagić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
Baner Car Dusan Silni 2