veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 20. Enciklopedijska izdanja » KULTURNA RIZNICA SRBIJE

KULTURNA RIZNICA SRBIJE

Br.strana: 644
Povez: Tvrd, prošiveno
Format: 18×24 cm, ćirilica
Urednik: Jovan Janićijević

Cena: 5.500,00 RSD
(Popust: 28 %)
Cena na sajtu:
3.950,00 RSDUšteda: 1.550,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

KULTURNA RIZNICA SRBIJE

Ova obimna, bogato ilustrovana i na skupocenoj hartiji štampana knjiga, predstavlja nasleđe, istoriju i kulturu Srbije u trajanju od praistorijskog razdoblja do danas.

Knjiga je obogaćena rečnikom, bibliografijom i registrom.Kulturna riznica Srbije je kapitalan projekat posvećen različitim aspektima istorijske i savremene stvarnosti. Projekat je uključio veći broj kompetentnih stručnjaka za različite oblasti.

Ova obimna, bogato ilustrovana i na kunsdrukt papiru(karakteristike kunstdruk papira su da se odlikuje visokom belinom i odlično prima boju) štampana knjiga, predstavlja nasleđe, istoriju i kulturu Srbije u trajanju od praistorijskog razdoblja do danas. Zanimljiva su poglavlja Arheološko nasleđe, Narodno stvaralaštvo, Srpska umetnost, Novija umetnost, Književnost, Socio-kulturno okruženje. Važno i dragoceno poglavlje je Vodič po putnim pravcima.

Knjiga je obogaćena rečnikom, bibliografijom i registrom. Ova knjiga može da posluži kao pouzdan, stručan i nezaobilazan vodič u bogatu stvarnost nasleđa i savremenosti Srbije.

Kulturna istorija Srbije duga je i složena. Njeni počeci, koji sežu u ledeno doba, samo se naslućuju, ali već od početka VII milenijuma pre n. e. Njeni osnovni tokovi postaju jasniji, a sadržaji se bogate mnogim značajnim ostvarenjima. Do vremena doseljenja Slovena teritorija Srbije obeležavala je u nekoliko mahova središte civilizovanog sveta, a često je bila i kolevka ideja koje su presudno uticale na kulturnu, privrednu i političku istoriju Evrope.

Treba napomenuti da je ovo kapitalno delo sastavio i priredio Jovan Janićijević gde i ime ovog autora govori o kvalitetu sadržaja i teksta u knjizi.

KULTURNA RIZNICA SRBIJE

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KULTURNA RIZNICA SRBIJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara