KUČKA SA DEDINJA – Ivona Bzik

Br strana : 173
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 14×21 cm, latinica
Edicija : Specijalna izdanja

Cena: 770,00 RSD
(Popust: 13 %)
Cena na sajtu:
670,00 RSDUšteda: 100,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

KUČKA SA DEDINJA – Ivona Bzik

Roman govori i pripoveda o životu. Sa diplomom svršenog studenta medicine, bez posla i sa stomakom do zuba, Milena je živela od sećanja na svoju veliku ljubav…

Bila je gotovo pred porođajem kada se iznenada pojavio i poveo u svoju veliku kuću na Dedinju gde je živeo sa ocem i majkom trulom bogatašicom koja je celoga života sanjala o snahi iz visokog društva…

Devojka koja uprkos svojoj dobroti nije mogla da osvoji srce svoje svekrve Vere. Od njenog snažnog uticaja teško se brannio i njen sin posebno napokon što mu je rodila dete sa ozbiljnim zdravstvenim problemima…

Suočena sa bolešću sina, sva bliža činjenici da njen brak živi samo na papiru, Milena nalazi utehu na poslu i malobrojnim prijateljima koji su je okruživali, sve dok na tavanu kuće svog supruga Vlade nije otkrila tajnu koja će sve njihove živote izmeniti …

Ovaj roman pripada ediciji: Specijalna izdanja. Kada je pokrenuta ova edicija bila je želja da se čitaocima predoči i na neki način približe događaji iz našeg okruženja. Velika većina romana iz ove edicije zasnovani su na istinitim, životnim pričama samo su promenjena imena i mesta gde se događaj odvijao.

Neke od tema su žitotnje, iz sadašnjosti, a neke teme su obuhvatile i istorijske, verske teme.

Neki nemili događaji za koje smo čuli, pročitali zabole kada se dese ili nama bliskim ljudima (prijateljima, poznanicima) ili u u našoj porodici. Tad većina obrati pažnju na taj bol što se desi kada se život koji smo vodiili preokrene preko noći. Tad vidimo onu tamnu stranu sudbine za koju mislimo da se to nama ne može desiti.

Na izgleda bezazlen i možemo reći nevažan  događaj, postupak otvara kutuju iz koje počinju da isplivavaju događaji da se upitate: da li se ovo dešava meni ili nekome drugome ?  I kada sagledate svojim očima onda vas to natera da neke stavri gledate potpuno drugim očima i vidite da nekad što vam izgleda sasvim normalno uopšte nije tako !

Ovi romani su stvaran život, bez maski i sjaja i  inteligentna, uzbudljiva i pitka priča puna lukavih preokreta i zanimljivo portretisanih likova povezanih čudnim vezama. Vodeći ovu osetljivu temu, zadivljujuće vešto, autori nas navodi da prepoznamo zamke lažnih ljubavi, prijateljstva, licimerja, sujete i privida u sopstvenom životu.

Vrlo pitko i zanimljivo. Što se dublje zalazi u štivo, jača želja da se roman pročita odmah i do kraja. Iz stranice u stranicu znatiželja raste, tako da čitalac prosto ostaje bez daha. To se od romana ovakve vrste i traži. Ukus gorčine koju čitalac ima na kraju kad sklopi korice pročitanog romana podstiče na duboko razmišljanje. Zašto i kako se dešava tako, kako je autor bez ulepšavanja prikazao? Koji su uzroci? Kako to  promeniti ?

Tema romana koja nam drži pažnju i koja nas istovremeno tera na razmišljanje da se zapitamo da li sve u životu radimo ispravno i da li je baš sve tako isparvno kako mi u tom trenutku vidimo.

Komentar čitateljke: Fantastična knjiga sa životnim motivima. Trebalo bi je ekranizovati. Ova mlada spisateljica je MirJam novog veka. Mnogo su propustili svi koji jos nisu pročitali ovu knjigu!

 

KUČKA SA DEDINJA – Ivona Bzik

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KUČKA SA DEDINJA – Ivona Bzik”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0