KOMPAST srce organske baste – Snežana Ognjenović

Br. strana: 120, crno bele ilustracije biljaka
Povez : Mek
Format : 14,5×20,5 cm, latinica

Cena: 650,00 RSD
(Popust: 15 %)
Cena na sajtu:
550,00 RSDUšteda: 100,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

KOMPAST srce organske baste – Snežana Ognjenović

Korišćenje komposta za obogaćivanje zemljišta jedno je od osnovnih pravila organske proizvodnje. Bilo koji organski dobijen proizvod odličan je za pravljenje komposta. Najčeešće se koriste trava, slama, lišće i tako dalje. Dodavanjem organske materije zemlji stvaraju se idealni uslovi za organsku proizvodnju.
Zemljište je obnovljiv izvor. Zato, ukoliko ga dobro čuvate i negujete možete iz godine u godinu iz njega izvući maksimum, a samim tim dobiti i maksimalan rod povrća. A na malim porodičnim gazdinstvima, okućnicama i u baštama postoji nekoliko načina da se kvalitet zemljišta poboljša. Jedan od načina jeste stajnjak.
Kompost, stajnjak ili nešto treće – 4 načina da poboljšate zemljište u bašti.
Zemljište je obnovljiv izvor. Zato, ukoliko ga dobro čuvate i negujete možete iz godine u godinu iz njega izvući maksimum, a samim tim dobiti i maksimalan rod povrća. A na malim porodičnim gazdinstvima, okućnicama i u baštama postoji nekoliko načina da se kvalitet zemljišta poboljša. Jedan od načina jeste stajnjak ili kompost.

Iz sadržaja knjige KOMPAST srce organske baste – Snežana Ognjenović:

– Proizvodnja hrane u skladu sa prirodom
– Proizvodnja komposta
– Kompost – srce organske baste
– Različiti materijali i uslovi kompostiranja
– Đubriva prirodnog porekla
„Ukoliko u domaćinstvu imaju nešto od stoke, bilo šta, krupniju ili sitniju stoku, ili ako imaju živinu trebalo bi da sačuvaju taj stajnjak, da ne dozvole da mnogo kisne (trebalo bi da stoji na nekom mestu koje je zasenjeno) i da ga na gomilu slažu, da bi on zgoreo kako treba i da ga upotrebljavaju na svojim okućnicama”, savetuju stručnaci iz te oblasti.
Osim stajnjaka nanošenje pepela od drveta može u velikoj meri poboljšati kvalitet zemljišta i uticati na rast biljaka. Podaci o korišćenju pepela u oblasti zemljoradnje potiču iz antičkih vremena, kada su ga stari Rimljani koristili sa ciljem kultivizacije zemljišta. Korišćen je kao glavna sirovina za dobijanje mineralnih đubriva u novom veku, sve do momenta kada su patentirane nove i jeftinije metode za njegovo dobijanje, koje se koriste i u današnje vreme.
„Pepeo od drveta ima kalijuma u sebi. Pepeo ima i alkalnu reakciju, te ako su kisela zemljišta u pitanju inkoroporacija pepele u zemljište može malo da ublaži tu kiselost, te i on može biti koristan“

KOMPAST srce organske baste – Snežana Ognjenović

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KOMPAST srce organske baste – Snežana Ognjenović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0