KNJIGA ZA DEVOJKE I NJIHOVE MOMKE – Violeta Babić

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 72, sa kolornim slikama
Povez : Mek, ojačan povez
Format : 14×20 cm, latinica

Cena: 830,00 RSD
(Popust: 29 %)
Cena na sajtu:
590,00 RSDUšteda: 240,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

KNJIGA ZA DEVOJKE I NJIHOVE MOMKE – Violeta Babić

“Knjiga za devojke i njihove momke” sveobuhvatan je vodič za mlade devojke i mladiće na pragu seksualnog života.

Nedovoljno informisanim tinejdžerima pomoći će da saznaju mnogo toga o neophodnosti korišćenja kontraceptivnih sredstava, eventualnoj trudnoći i polno prenosivim bolestima.

Nadamo se da će ova korisna knjiga podstaći devojke i mladiće da počnu da misle o očuvanju zdravlja i zaštiti od polnih bolesti, a pre svega da će uticati na smanjenje broja maloletničkih trudnoća i abortusa.

Reč autorke knjige:

„Knjiga za svakog dečaka“ takođe je otišla u desetak zemalja sveta, a i ovde je veoma popularna među dečacima. U njoj sam mladim momcima objasnila sve ono što bi trebalo da znaju i što bi, u stvari, morali saznati i od svojih roditelja, ali se to uglavnom ne dešava. Majke i očevi mi zahvaljuju na tome što sam ih spasla od neprijatnih pitanja i što sam na sve odgovorila umesto njih. A baš to što ih je stid da o tim temama razgovaraju sa svojom decom dovodi do problema. „Knjigu za devojke … i njihove momke“ napisala sam 2010. godine podstaknuta jednim člankom iz novina iz kojeg sam saznala da Srbija prednjači u Evropi po broju maloletničkih trudnoća. Zgranuta strašnim podacima shvatila sam da se na seksualnom obrazovanju mladih mora mnogo raditi i da društvo ne sme dozvoliti da devojčice od 10 ili 11 godina ostaju u drugom stanju. Otad su prošle godine, a nažalost, nije se mnogo toga promenilo.

Da li su tinejdžeri i roditelji otvoreni u razgovoru o pubertetu, seksualnosti, promenama koje se dešavaju u tom dobu?

– Mislim da ni roditelji, a ni tinejdžeri nisu otvoreni u takvim razgovorima. Dešavalo mi se, recimo, da na promocijama mojih knjiga, a posebno kad govorim o „Knjizi za devojke … i njihove momke“, srednjoškolci hoće o svemu da razgovaraju sa mnom, ali samo ako profesori i ostali odrasli izađu iz sale. Kao da i ja nisam odrasla osoba… Ali ja sam ta koja im je sve otvoreno rekla u svojoj knjizi i smatraju me svojom. To ukazuje na veliki jaz koji odavno vlada među generacijama, još od vremena kad sam ja bila devojka, i na neku vrstu sramote i neprijatnosti koja se stvara čim se pred odraslima pomene seks i seksualnost. Mladi su željni znanja, ali odgovore retko traže od roditelja i nastavnika.

KNJIGA ZA DEVOJKE I NJIHOVE MOMKE – Violeta Babić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KNJIGA ZA DEVOJKE I NJIHOVE MOMKE – Violeta Babić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0