fbpx

KITA BOLI MORE- Efraim Kišon

Br. strana: 200
Povez : Mek
Format : 12×19 cm, ćirilica

Cena: 640,00 RSD
Cena na sajtu:
550,00 RSDUšteda: 90,00 RSD

Sadržaj:

KITA BOLI MORE- Efraim Kišon

U knjizi Kita boli more sakupljeni su putopisi Efraima Kišona iz raznih zemalja, sa mnoštvom satiričnih i duhovitih opaski na račun mentaliteta stanovnika zemalja kao i onih s druge strane velike bare. Razumljivo je da su svi tekstovi začinjeni neodoljivim humorom koji je Kišon na juriš osvojio i našu čitalačku publiku.”

Satiričar, jedinstven po svome stilu, pričama u kojima se mogu prepoznati svi iako je on `na tapet` svog `suvog i urbanog humora` često stavljao običan život u Izraelu, uključujući svoje najbliže okruženje pa i sebe. Kišon je zapravo čitaocu nudio ogledalo u kojem on može da pronađe mnogo toga sa čime može da se poistoveti.

Rođen je 23. avgusta 1924. u mađarskoj prestonici Budimpešti, pod imenom Ferenc Hofman. Preživeo je strahote nemačkih logora u Drugom svetskom ratu, između ostalog i trenutak kada je jedan nemački oficir poređao Jevreje u red i ubijao svakog desetog. Kišon je uspeo da na kraju pobegne iz logora Sobibor. Kasnije će o tom iskustvu napisati: `Napravili su grešku – ostavili su jednog satiričara živog`. Posle Drugog svetskog rata imigrirao je u Izrael (1949), i počeo da piše političku i socijalnu satiru, prvo u novinama (dnevne članke za list Maariv pisao je neprekidno 30 godina), a potom u knjigama koje su se bavile životom u novoj jevrejskoj državi. Efraim Kišon postaje 1949, zapravo, on je još 1945. promenio prezime u Kišont, ali je `konačno` ime dobio od izraelskog imigracionog službenika koji ga je `krstio` Efraim Kišon.

Knjige istog autora:

Nema rezultata.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KITA BOLI MORE- Efraim Kišon”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik
0