JOGA ZNANJA I ZDRAVLJA – Jasmina Puljo

Br. strana: 311, šeme vežbi
Povez: Mek
Format: 17×24 cm, latinica

Cena: 1.100,00 RSD
(Popust: 25 %)
Cena na sajtu:
830,00 RSDUšteda: 270,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

JOGA ZNANJA I ZDRAVLJA – Jasmina Puljo

Jasmina Puljo je svemu tome suproststavljala jedan studiozan i kompletan pregled ne samo joge i brojnih tehnika njenog izvođenja, vec i meditativan prilaz materiji, kako bi se objasnila njena filozofska i istorijska podloga, i spojilo duhovno sa telesnim, fizičko sa misaonim.

Time će knjiga obuhvatiti ne samo one koje se jogom bave, vec i one koji ovu materiju posmatraju i proučavaju kao sastavni deo azijske a u prvom redu indijske misli.

Još kao aktivna balerina, Jasmina Puljo je otkrila jogu, jedan novi svet koji nije bio mnogo poznat, niti zastupljen na našim prostorima.  Učenjem o jogi otvorila je svoj duh i telo potpuno novim uticajima ove drevne tradicije i veštine, postavši na taj način svojevrsna sveštenica joge, ne samo u Srbiji, već i na prostorima bivše Jugoslavije.

Popularizacija Hatha joge i život prema smernicama joga filozofije, učinile su Jasminu Puljo uzorom pravog joga učitelja, a ona je svoje znanje prenosila brojnim učenicima koji su i sami sada učitelji. O jogi je objavila knjige: Joga za svakog,  Mini joga za svakogMini vežbe – maksi zdravljeBiseri mudrostiJoga – harmonija tela i duhaJoga znanja i zdravljaMoji biseri.

Jedna od najsveobuhvatnijih njenih knjiga Joga znanja i zdravlja, sadrži filozofski, teorijski i praktični deo joga učenja, i kao takva idealno je štivo, kako za početnike, tako i za one koji duže promišljaju i praktikuju jogu. Takođe, ovo delo predstavlja i pionirski poduhvat sažimanja veoma složene filozofsko-religijske strukture, kao i praktičnih saveta i vežbi, među korice jedne knjige.

Filozofsko-religijski deo knjige objašnjava istorijski postanak, razvoj i osnove učenja brojnih religijskih frakcija na azijskom tlu. Sa tog stanovišta može biti zanimljiva i onim čitaocima koji se ne bave jogom, ali proučavaju azijsku, a najpre indijsku filozofsku strukturu.

Teorijski deo predstavlja studiozan i kompletan pogled na brojne tehnike joga prakse uz insistiranje na meditativnom aspektu – da bi se uspostavila neophodna spona sa filozofsko-religijskim i istorijskim podtekstom joge. Razmatra se postanak joge, njene brojne varijacije u zavisnosti od regije nastanka, odnosno religijske frakcije.

U poslednjem delu knjige, koji je možda u praktičnom smislu i najkorisniji, mogu se naći brojne ilustracije asana uz kratka objašnjenja naziva asane, kao i telesne, odnosno duhovne dobrobiti koje se ostvaruju njenim praktikovanjem. Takođe, inspirativne su i fotografije same jogine kroz godine – najuverljiviji način da se pokaže kako joga utiče na telo. Kako utiče na dušu, znaju svi koji su poznavali Jasminu Puljo…

JOGA ZNANJA I ZDRAVLJA – Jasmina Puljo

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “JOGA ZNANJA I ZDRAVLJA – Jasmina Puljo”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
BANER 003c