HARI POTER i putovanje kroz istoriju magije

Br. strana: 143
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 25×25 cm, latinica
Oblast : Fantastika, Romani

Cena: 1.650,00 RSD
(Popust: 10 %)
Cena na sajtu:
1.490,00 RSDUšteda: 160,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

HARI POTER i putovanje kroz istoriju magije

Hari Poter magija se nastavlja sa najnovijim izdanjem o čudesnom svetu Hogvorts škole za male čarobnjake. Sve što ste želeli da znate o procesu nastanka knjiga o Hariju Poteru, uključujući dosad neviđene skice i originalne stranice rukopisa Dž. K. Rouling.
Otkrijte svet čarobnjačkog blaga…

… i pripremite se za očaravajuće putovanje kroz Hogvortski nastavni program, od Brige o magijskim stvorenjima i Herbologije pa sve do Odbrane od Mračnih veština, Astronomije, Predskazivanja i još mnogo toga u knjizi koja rasvetljava hiljade godina magijske istorije.

Otkrijte pravu istinu o poreklu Kamena mudrosti, čudovišnih zmajeva i nezgodnih trolova; spravite sami sebi opojan čarobni napitak; otkrijte gde su čarobni štapići u svetu koji vas okružuje i zbog čega zapravo mandragora vrišti; udubite se u izuzetne stranice iz beležnice Leonarda da Vinčija i otkrijte najstariji atlas noćnog neba.
Proslavljajući 20 godina Hari Poter magije, Britanska biblioteka brižljivo je sastavila postavku i priredila dve izuzetne knjige, od kojih vam mi predstavljamo ovu: „Hari Poter i putovanje kroz istoriju magije”.

Ova knjiga je savršen poklon za ambiciozne veštice i čarobnjake i naravno sve fanove Harija Potera, od onih najmlađih do najstarijih!

O autorki:

Džoana Rouling, najpoznatija pod pseudonimom Dž.K.Rouling, je britanska spisateljica, najpoznatija po svojoj seriji bestselera dečije fantastike,“Hari Poter”, koja važi za naprodavaniju seriju romana na svetu i koja je služila kao tema za jedan od najpoznatijih filmskih serijala ikada ostvarenih.

Uporedo sa “Hari Poter” serijalom, Roulingova je autor i nekolicine romana kriminalne fantastike namenjene odraslim čitaocima, koje je napisala pod pseudonimom Robert Galbrejt.

Život i rad Dž. K. Rouling

Rođena je 31. jula 1965. godine u engleskom gradiću Jejtu. Detinjstvo je provela u seocetu Vinterborn, gde se preselila sa svojom porodicom kad je imala 4 godine. Svoje prve priče sa elementima fantastike napisala je još tokom detinjstva i čitala ih je svojoj mlađoj sestri. Tokom školovanja iskazivala je afinitet ka engleskom jeziku i književnosti. Adolescentski period u Džoaninom životu ne može se definisati kao srećan, iskompliciran bolešću svoje majke i rastrzanim odnosima s ocem. Aplicirala je za studije na Oksford Univerzitetu, međutim tamo je nisu prihvatili, stoga je svoje akademsko obrazovanje stekla na univerzitetu u Ekseteru. Nakon završne godine studiranja u Parizu, 1986. godine, Džoana stiče diplomu ekseterskog univerziteta iz oblasti francukog jezika i klasične književnosti i seli se u London gde je dobija posao kao istraživač i bilingvalna sekretarica za nevladinu organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava.

Nekoliko godina kasnije, ona se preselila u Mančester i počela da radi za Privrednu komoru. Taj period se vezuje i za nastanak ideje za priču o dečaku koji pohađa školu magije, kada je 1990. godine tokom četvorosatnog čekanja na voz iz Mančestera za London u glavi oformila čitavu ideju o konceptu romana. Taj isti dan počela je i da piše prvo poglavlje “Hari Poter” romana. Majčina smrt u decembru te godine podstakla je da produbi priču o Harijevom gubitku roditelja u romanu, kako je sad imala jasniju predstavu o tome kakav je zaista osećaj pretrpeti gubitak tih razmera.

Preko novinskog oglasa za posao, Roulingova se prijavljuje za poziciju kao predavač engleskog jezika u Portu, gde je provela tri godine svog života danju pisajući, a predavajući noću. U Portu je upoznala i svog prvog supruga, Horhea Arantesa, s kojim je 1993. dobila i ćerku, Džesiku. Ubrzo potom, rastala se od supruga i sa svojom ćerkom preselila u Škotsku, da bi bila blizu svoje sestre. Tokom ovog perioda, nezaposlenje i neuspeli brak koji je imala iza sebe prouzrokovali su tešku depresiju koja je prouzrokovala čak i pokušaj samoubistva. Preživljavanje u tom periodu zavisilo joj je od socijalne pomoći koju je tada primala kao samohrana majka, što je predstavljalo dodatan negativan uticaj na njeno mentalno stanje. Poboljšanjem njenog stanja doprinelo je upisivanje kursa za obučavanje profesora, a istovremeno i završavanje pisanja “Hari Poter i Kamen mudrosti” koji je pisala u lokalnim kafićima.  

HARI POTER i putovanje kroz istoriju magije

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “HARI POTER i putovanje kroz istoriju magije”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0