FANTOM IZ PALERMA- B. D. Benedikt

Br. strana: 250
Povez : Tvrd
Format : 14×20,5 cm, latinica

Sadržaj:

FANTOM IZ PALERMA- B. D. Benedikt

Fiktivan roman o uzbudljivim avanturama legendarniog sicilijanskog osvetnika u narodu poznatog pod nadimkom “Fantom iz Palerma”. Radnja smeštena u Italiji posle građanskog rata a u Italiji Sicilija je uvek bial drugačija…

Benedikt kulminira i svojom veštinom pričanja i svojim urođenim talentom za “uprošćavanje” komplikovanih situacija, tako da mogu lako da ih razumeju i oni koji nisu diplomirali književnost!

Božidar Damjanović Benedikt (B. D. Benedikt) je kanadski pisac i filmski reditelj, rođen 7. aprila 1938. godine u malom hrvatskom mestu Vinici kod Varaždina, u pravoslavnoj porodici Save Damjanovića, žandarskog narednika.
Autor je više desetina klasičnih romana i naučno-popularnih knjiga objavljenih na srpskom, hrvatskom, poljskom, makedonskom, slovenačkom i engleskom jeziku. Takođe je radio za jugoslovensku, nemačku, kanadsku i holivudsku filmsku industriju u svojstvu scenariste, reditelja i scenografa. Završio je dva američka univerziteta, sa diplomom mastera iz filmskog dizajna i doktoratom iz literature i dramskih umetnosti. Redovan je član Udruženja Kanadskih Reditelja i Kanadske Filmske Akademije. Živi sa porodicom u Torontu, Kanada.

Knjige istog autora:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0