Enciklopedija psihologija ČOVEK

Pogledajte uvećanu sliku

Br. strana: 636
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 21×29 cm, latinica

Sadržaj:

Enciklopedija psihologija ČOVEK  – Na našem jeziku nije odavno izašla tako obuhvatna, temeljna i valjana knjiga koja sintetizuje gotovo sva najznačajnija saznanja savremene psihologije i predstavlja ih na privlačan i savremen način. Ova enciklopedija bi dobrodošla ne samo našim psiholozima, psihijatrma, pedagozima, filozofima, antropolozima, već i studentima humanističkih nauka, kao i širokoj obrazovnoj publici zainteresovanoj za otkrića psihologije.

O vrednosti i značaju ove kapitalne, vanserijske enciklopedije govori i činjenica da je Međunarodni centar za sisteme obučavanja i UNESKO preporučuju kao udžbenik psihologije. O njenoj vrednosti i ugledu govori i podatak da je Enciklopedija psihologija ČOVEK  proglašena za najbolji izdavački projekat za decu i omladinu i nagrađena nagradom predsednika Ruske Federacije u oblasti obrazovanja za 2001 godinu.

Enciklopedija i psihološki udžbenik – Čovek obuhvata 4 oblasti koje čine jednu celinu:  1.arhitektura duše, 2.psihologija ličnosti, 3.svet uzajamnih odnosa, 4.psihoterapija

Ova knjiga impresivna je ne samo po svom obimu, sveobuhvatnosti, već i po svojoj sistematičnosti, metodološkom pristupu i, posebno, po veoma jasnom, razumljivom, modernom i zanimljivom načinu izlaganja. U knjizi se osim brojnih veoma funkcionalnih fotografija, crteža, grafikona, nalazi i veliki broj zasebnih priloga datih u antrfileu, koji doprinose informativnosti, atraktivnosti i buđenju radoznalosti kod čitaoca. U ovim prilozima date su relativno iscrpne i znalački napisane biografije najpoznatijih svetskih i ruskih psihologa (Viljema Džejmsa, Sigmunda Frojda, Alfreda Adlera, Karla Gustav Junga, Erika Eriksona, Karen Hornajeve, Erika Froma, Abrahama Maslova, Gordona Olporta, Žana Pijažea. Lava Vigotskog, Aleksandra Lurije…), kao i prikazi istraživanja nekih izuzetno značajnih i provokativnih psiholoških problema (verodostojnost testova, mogućnosti pamćenja, mozak i kompjuter, samopredstavljanje, telepatija, vidovitost, snovi, arhetipovi, emocionalna inteligencija, kriza identiteta, koreni agresije, izvori altruizma, liderstvo…).

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0