DŽEJN OSTIN- Izabrana dela II

Br. strana: 600
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 17×25 cm, latinica
Oblast : Književnost, Klasici

Sadržaj:

DŽEJN OSTIN- Izabrana dela II

Drugi tom Izabranih dela Džejn Ostin još jedna je poslastica za ljubitelje klasika. U ovom delu su obuhvaćena sledeća dela: Mensfild park, Nortengerska opatija, Pod tuđim uticajem.

U njemu ćete pronaći unutrašnje borbe likova koji žele da se ostvare na različitim životnim putevima. U tim borbama prepoznaćete iskrene emocije koje prožimaju stranice knjige koju držite u rukama, jer je Džejn Ostin na izvanredan način ukazala na to koliko su važni statusni simboli i ugled u društvu i koliko mogu uticati na naše životne izbore (suđene i nesuđene).

Porodica Bronte je živela u devetnaestom veku a tri sestre su bile slavne pesnikinje i spisateljice. Prvobitno su objavljivale svoja dela pod pseudonimima Kurer, Elis i Akton Bel, koristeći muška imena da bi izbegle tadašnje predrasude o ženama u književnosti. Postigle su popularnost s kojom jedino može da se meri uspeh Džejn Ostin.

Šarlot i En prve su se bavile intrigantnim temama – bar kada su žene u pitanju – o samopoštovanju žena, o ženama koje moraju da rade da bi preživele, o zarobljenosti u braku u kom su zlostavljane. En Bronte pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti; Emili Bronte je, s druge strane, opisala je neka od najintenzivnijih osećanja i iskustava, a retko je napuštala svoja četiri zida. Za mnoge, one su prvi put upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.

Knjige iz iste edicije:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0