DUŠA OD MASLAČKA – Antonije Djurić

Br. strana: 48
Povez : Mek
Format : 12×16,5 cm, ćirilica

Cena: 200,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
160,00 RSDUšteda: 40,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

DUŠA OD MASLAČKA – Antonije Djurić

Neobične priče o našem Patriahu Pavlu i Svetom Vladiki Nikolaju Velimiroviću. Knjiga izlazi sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa žičkog Gospodina Justina.

Iz sadržaja knjige DUŠA OD MASLAČKA- Antonije Djurić :

– Nepoznati detalji o Patriajrhu
– Lepinja za Srpskog Patrijarha
– Vera u vozovođu
– Otadzbina ga željno čekala
– U bratiji živih Svetaca

„Niko nije tiše govorio, a da se dalje čuo; Niko s manje reči nije rekao više, Niko nije lakše hodio zemljom, a da je ostavljao dublje tragove; Niko nije bio manjeg rasta a da se video s veće daljine! Otuda, ni više ljudi ni veće tišine nego na njegovom pogrebu.“ Matija Bećković

Patrijarh srpski Pavle je bio i ostao jedna od najomiljenijih ličnosti među srpskim narodom. Njegove pouke i saveti su se daleko čule i za vreme njegovog života, ali i posle smrti. Patrijarh Pavle je bio čovek visoke pismenosti i velike produhovljenosti i narod mu je verovao. Njegove mudrosti i tople reči pune ljubavi i dobrote se i dalje pamte i prenose.
U istoriji Srpskog naroda, njegove crkve i duhovnosti, posebno mesto zauzima sveti Vladika Nikolaj Velimirović, episkop žički i ohridski, duhovni otac i prosvetitelj Srba, čovek čije je delo bilo daleko iznad vremena u kome je živeo, a ideje i misli putokazi srpskom narodu u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Od Svetog Save do danas nijedan Srbin nije ostavio za sobom tako blistavo delo kao Vladika Nikolaj. Bio je pre svega jevanđeoski čovek, pravi Hristonosac, ali i veliki duhovnik, pesnik, književnik, istoričar, filozof, besednik…

Ko je Antonije Djurić?

Novinar, publicista, autor kultne drame “Solunci govore” i potresne knjige “Crvena kuga”. Antonije Đurić rođen je u Sjenici 1929. godine. Gimnaziju je učio u Užicu. Antonije Đurić— najveći deo svoga radnoga veka proveo je radeći kao novinar u ‘Ekspres politici’. Bio je jedini novinar u ‘Politikinoj’ kući koji je javno iskazivao svoje pravoslavna i srpska nacionalna ubeđenja. Znalo se za njegova tamnovanja i, za čudo, za te reči nisu ga dirali. Sredinom druge polovine sedamdesetih godina dvadesetoga veka u ‘Ekspres politici’ počeo je da izlazi njegov feljton ‘Solunci govore’ što je ovom listu tada donelo veliki ugled i tiraž. Tada je srpskoj javnosti prvi put skrenuta pažnja da u srpskom narodu, tu među njima, žive časni ljudi, vitezovi, ratnici iz Prvoga svetskoga rata. Posle feljtona Đurić je objavio i knjigu pod istim naslovom čije se prvo izdanje pojavilo 1978. godine i do sada doživelo devet izdanja. Deseto se upravo priprema. Tek posle Đurićevog feljtona i knjige počeli su u Srbiji da se pišu naučni i publicistički radovi koji su se bavili srpskim junacima iz Prvog svetskog rata.

DUŠA OD MASLAČKA – Antonije Djurić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “DUŠA OD MASLAČKA – Antonije Djurić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0