DEČJA BIBLIJA Svešenika O.P. Vozdviženskog

Br. strana: 100, kolorne slike
Povez: Tvrd, prošiveno
Format: 14,5×21,5 cm, ćirilica

Sadržaj:

DEČJA BIBLIJA Svešenika O.P. Vozdviženskog

Biblija (knjiga sa blagoslovom Ruske pravoslavne crkve) je odgonetka svih zagonetki, temelj hrišćanske duhovnosti, kulture, umetnosti i književnosti. Ona je osnova i nezaobilazni priručnik za shvatanje i razumevanje čovekovog postanka i trajanja, smisla njegovog života na zemlji. Knjiga koja daje odgovore na sva pitanja, uvek savremena i svevremena, namenjena je svim naraštajima.

Ako su, u izvornom obliku, Stari i Novi zavet ozbiljna dela sa mnoštvom važnih filozofskih i religijskih ideja i dilema, naša Biblija za decu je zamišljena kao verski bukvar, koji mlade uvodi u svet hrišćanstva, ali i u njima budi poznatu Hristovu zapovest “Ljubi bližnjeg svoga!”.Upravo takve ideje, one koje slave ljubav među ljudima, pravdu i opštu dobrotu, učinile su da Biblija bude najčitanija knjiga svih vremena. Na putu ka njoj se nalazi Biblija za decu, koja naše najmlađe naraštaje podučava pravoslavnoj veri.Autori su ovu knjigu pisali i ilustrovali neprekidno imajući na umu čitalačku publiku kojoj je ona namenjena – decu. Zato je „Biblija za decu“ bogato ilustrovana knjiga, prilagođena na pravi način deci i njihovim mogućnostima saznanja tako složenog štiva. Ona je zamišljena kao verski bukvar posredstvom koga deca stiču osnovna znanja o svojoj veri i pripremaju se za kasnija razumevanja i čitanja knjige nad knjigama.
‚‚Verujemo da će ovo izdanje Biblije, u čiju je izradu utkano puno ljubavi i pažnje onih koji su je stvarali prvenstveno za decu, naći put i do njihovih roditelja, jer bi trebalo da se upravo u porodici, jednom od temelja našeg društva, deca prvi put sretnu sa Rečju Božjom. To je neizostavno važno za njihovo odrastanje i budućnost, jer su u Svetom Pismu Spasitelja našeg Gospoda Isusa Hrista sadržani odgovori na sva pitanja koja pred njih postavlja život.” –  Njegova svetost patrijarh srpskog gospodina Irineja 

Od svog postanka do danas Biblija je najprevođenija, najčitanija i najvažnija knjiga u životu svakog čoveka, a nezaobilazna u odrastanju svakog deteta.

Najpoznatije i najznačajnije biblijske priče prilagođene deci, prepričane jasnim i razumljivim jezikom, uz bogate ilustracije  slikovito dočaravaju ono davno vreme od postanka sveta i čoveka do dolaska Sina Božjeg na zemlju i novog saveza između Boga i ljudi.
Lep pravoslavni živopis, vizantijske ilustracije, lak i jasan tekst, kojim su napisane biblijske priče, deci na najbolji način približavaju reč Božju.
Načinjena sa ciljem da mališanima pomogne da što bolje razumeju Hristovu poruku, nauku i misao, ova knjiga bi mogla da posluži kao pomoćni udžbenik veronauke.
Biblija je i najprevođenija knjiga svih vremena, a Vera Mitić, izvršni sekretar Biblijskog društva u Srbiji, priča:
– Osnovni zadatak svakog biblijskog društva je prevođenje Biblije, pa su Sveto pismo ili pojedini njegovi delovi, prevedeni na 2.624 jezika ili njihova dijalekta. Najviše celokupnih prevoda Svetog pisma zabeleženo je u Africi – čak 700.
Naša sagovornica navodi da Biblijsko društvo u Srbiji ove godine slavi dva značajna jubileja: 190 godina svog postojanja na prostorima naše zemlje i 140 godina od prvog izdanja kompletnog Svetog pisma na srpskom jeziku.

DEČJA BIBLIJA Svešenika O.P. Vozdviženskog

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “DEČJA BIBLIJA Svešenika O.P. Vozdviženskog”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0