BUKVAR za srpsku pravoslavnu decu i roditelje

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 360, sa fotografijama
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 23×32 cm, ćirilica

Cena: 1.050,00 RSD
(Popust: 24 %)
Cena na sajtu:
800,00 RSDUšteda: 250,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

BUKVAR za srpsku pravoslavnu decu i roditelje

Ova knjiga BUKVAR za srpsku pravoslavnu decu i roditelje  zamišljena je kao jedinstven putokaz deci za učenje slova, a kao jednostavan putokaz kroz staze pravoslavlja dragocen je i odraslima.

Bukvar a njegovo mesto je u svakoj srpskoj pravoslavnoj porodici, ali i u školskim klupama.

Između korica bukvara pohranjen je niz pojmova korisnih za osnovno hrišćansko obrazovanje dece. Svi su poređani po azbučnom redu, kako bi deca lakše savladali slova i uz svako slovo ide po jedna dečija pesmica: počev od Jove Jovanovića Zmaja, Jovica Tišma, Ljubomir Nenadović, Lidije Popović… kao i objašnjavanja pojmova: šta znači njiva, nebo, život(pojam),selo(pojam i značenje) pas,…

Posle azbuke pojašnjeni su pojmovi : praznici Pravoslavne crkve(Sabor presvete Bogorodice, Bogojavljenje, Sveti Sava, Vaskrs, Đurđevdanpreobraženje Gospodnje, Sveta Petka, Sveti Nikola, …), Glagoljica, staroslovneski jezik, azbuka srpska ćirilac, azbuka pisana slova krasnopis i pojmovi iz svakodnevnog života: o značaju porodice, roditelja, o crkvi, o zdravlju i fiskulturi, o zemlji, domaćim životinjama,…kao i značenje osnovnih pojmova o veri I hrišćanstvu.

Pod slovom A nalaze se pojmovi azbuke sa slikama: avion, automobil, ananas,.. i pesmica Jovana Jovanovića Zmaja – Ala je lep ovaj svet. Slovo B – Bure, Bubamara, Baka i pesmica Jovana Jovanovića Zmaja, dok treće slovo azbuke slovo V dočaravaju reči vatra, vuk, visibaba .

U doba kada se ćirilica među decom sve više zaboravlja, autori Bukvara mislili su i na to da decu podsete na sve varijante srpskog pisma. Zato svaku stranicu krase fini inicijali. Slova su napisana pisanim i štampanim slovima, a onda i „pismenima“ starog pisma – glagoljice. Da se deca podsete kako izgleda srpski krasnopis, u dnu svake stranice lepim rukopisom ispisani su citati iz Biblije.

Ne donosi Bukvar samo verske termine i znanje o slovima, već objašnjava i neke svakodnevne pojmove, poput đevreka, znanja, igre, lepote, đaka, pravde, učenja, frule, škole… Tu su i poučne i lepe biblijske priče, kroz koje devojčice i dečaci mogu da saznaju poreklo života na zemlji, deset božjih zapovesti, smisao ikone, ulogu liturgije, delove iz žitija svetitelja…

 

– Vaskrs je dan velike radosti, dan kada je Hristos, Sin Božiji, sin čovečiji pobedio smrt. Gospod je svojim čudesnim vaskrsenjem pokazao svoju božansku moć, pobedio smrt i otvorio čoveku put u život večni – objašnjenje je značaja današnjeg praznika, koji je ilustrovan freskom Stradanja Isusa Hristosa.

BUKVAR za srpsku pravoslavnu decu i roditelje

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “BUKVAR za srpsku pravoslavnu decu i roditelje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara