BUDILNIK MAŠTE – Milorad Sovilj

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 21
Povez : Mek
Format : 21×29 cm, ćirilica

Cena: 790,00 RSD
(Popust: 18 %)
Cena na sajtu:
650,00 RSDUšteda: 140,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

BUDILNIK MAŠTE – Milorad Sovilj

Knjiga BUDILNIK MAŠTE je slikovnica je osmišljena i urađena da deca kroz zabavu i igru uče slova i pesmice.

Edukativna i poučna knjiga namenjena  za decu predškolskog uzrasta.

Svako slovo napisano i istaknuto u gro planu (da dete vidi kako slovo izgleda), pored njega je šaljiva pesmica sa kolornim crtežom (u punom koloru) koji prati pesmicu. Lepe, šaljive pesmice namenjeni deci predškolslog i školskog uzrasta.

Učenje pesmica kroz zabavu i povezivanje sa crtežom se pokazalo delotvorno i ne naporno za decu. Na taj način učenje je zanimljivije i lakše. Ovako se učenje pesmice ne svodi samo na jednolično „bubanje“ napamet već uključuje i druge načine predstavljanja sadržaja (u ovom slučaju vizuelno) i njegovog osmišljavanja. Ovakav način učenja prija deci i utiče na njihovu motivaciju. Korisno se pokazalo da tako usmeri dete da poveže pesmicu sa crtežom i slovom. Tako će dete mnogo lakše naučiti slovo, pročitaće i naučiće lepu, šaljivu pesmici i uživati u crtežu.

Pouka za roditelje:

Učenje azbuke  jeste jedan od prvih koraka u osposobljavanju dece da čitaju i pišu, pa su mnogi roditelji zabrinuti da li će njihovo dete uspeti da lako savlada ovaj izazov.

Azbuka srpskog jezika sastoji se od 30 slova, a njeno poznavanje neophodno je za kasnije učenje čitanja i pisanja. Već oko druge godine deca počinju da iskazuju radoznalost prema slovima i pamćenju njihovog redosleda. Stoga je ovo pravo doba da polako započnete da radite sa njima.

Prvi korak koji dete treba da savlada jeste da se upozna sa grafičkim izgledom svakog slova azbuke, a tek zatim dolazi i učenje njihovog redosleda napamet. Kasnije, kada počne da uči da čita, dete će početi da pravi razliku između malih i velikih slova, između štampane i pisane azbuke. Međutim, za početak je dovoljno samo da nauči koja sve slova postoje i da ih prepoznaje, a zatim i azbučni raspored po kome se javljaju.

Važno je da svoje dete učite azbuci na direktan i ilustrativan način, koji je najprijemčiviji njegovom uzrastu. Neka deca veoma brzo nauče azbuku, dok je drugoj potrebno više vežbe i ponavljanja. Bez obzira na to u koju grupu spada vaše dete, budite strpljivi i pokušajte da mu učenje azbuke učinite zabavnim kako ne bi razvilo stres i odbojnost prema slovima i kasnije rečima.

BUDILNIK MAŠTE – Milorad Sovilj

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “BUDILNIK MAŠTE – Milorad Sovilj”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
Baner Car Dusan Silni