veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 24. Enciklopedijska izdanja » BRZI KLINIČKI VODIČ – Frank J. Domino

BRZI KLINIČKI VODIČ – Frank J. Domino

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br strana : 1360
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 23,5×28,5 cm, latinica
Izdanje : 2107 godina
Prevod: Bojana Vuković

Cena: 13.200,00 RSD
(Popust: 13 %)
Cena na sajtu:
11.500,00 RSDUšteda: 1.700,00 RSD
BESPLATNA DOSTAVA

Sadržaj:

BRZI KLINIČKI VODIČ – Frank J. Domino

U današnje vreme lake dostupnosti medicinske literature putem internet, lečenje bolesnika samo na osnovu ličnog iskustva i znanja stečenog iz udžbenika i internet , uz zanemarivanje rezultata najnovijih, metadološkim ispravno izvedenih studija, više se ne smatra ni stručnim ni moralnim prihvatljivim. Imperativ u radu svakog doktora jeste medicina zasnovana na dokazima , koja predstavlja integraciju kliničkog iskustva i proverenih dokaza iz literature a u realnom interesu bolesnika. U radu sa bolesnicima spontano se javljaju problem pri čijem rešsvsnju postavljamo pitanja na koja potom i tražimo odgovor. Gde i kako tražimo te odgovore tokom dijagnostike i tretmana bolesnika ? Pre svega treba pretražiti stručne baze podataka jer one sadrže sistematske pregledne članke o pojedinim kliničkim problemima.
Brzi klinički vodič je jedan od najboljih svetskih dijagnostičko-terapijskih priručnika koji omogućava lekaru da u toku dijagnostikovanja i određivanja tretmana pacijenta dobije jasne odgovore za samo 5 minuta.

Obrađuje više od 670 bolesti koje se najčešće sreću u praksi i 180 dijagnostičkih i terapijskih algoritama. Predstavlja bazu validnih, sistematski sređenih, preglednih članaka, rađenih prema metodološkim principima medicine zasnovane na dokazima (MZD). U obzir su uzete samo studije čiji se rezultati zasnivaju na neospornim dokazima. Izbor dijagnoza je napravljen tako da se „pokriju” najučestaliji problemi ne samo u primarnoj, nego i u sekundarnoj, ali i tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti.
Poseban deo u knjizi sadrži dijagnostičke i terapijske algoritme. Takav grafički prikaz se lako koristi i omogućava lekaru da proceni abnormalne nalaze i napravi listu prioriteta u pogledu terapije, a takođe može poslužiti kao odličan način za podučavanje studenata i specijalizanata.

Namenjen je svim lekarima koji se u svom radu sreću sa situacijama u kojima je potrebno doneti brzei tačne dijagnostičke i terapijske odluke (lekari opšte prakse, urgentne medicine, grane interne medicine).

BRZI KLINIČKI VODIČ – Frank J. Domino

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “BRZI KLINIČKI VODIČ – Frank J. Domino”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara