BIĆE SRBIJE- Milorad Jevtić

Br. strana: 154
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 14×21 cm, ćirilica

Sadržaj:

BIĆE SRBIJE- Milorad Jevtić

Roman BIĆE SRBIJE je nastavak romana „Srbija se vraća kući“.

Mačva u jesen 1918. godine. Jedna porodica kao i mnoge diljem Srbije čekaju svoje sinove i očeve da se vrate iz rata. Drama o uvek aktuelnom odnosu države prema braniocu otadžbine, narodu pre i posle rata.

U selu pored Drine otac, vojni invalid iz balkanskih ratova i majka očekuju svoja tri sina o kojim anemaju nikakvih vesti od 1915. godine kada je usledilo povlačenje vojske i države na Krf. Kad se iznenada jedne noći pojavi najmlađi sin, saopšti da su sva trojica živi, ali kad kaže da neeć skoro kući jer „treba da oslobode braću ppreko Drine i Save i naprave novu državu“, kod oca, patriote se javljaju druga osećanja, poremećaj vrednosti i poimanja patriotizma, revolta i pitanja ko su ta braća o kojima se malo zna, gde su bili kad su ih Švabe klale po Mačvi i Jadru…?

Otac menja svoj odnos prema kralju i vlasti. Osećaj se pojačava kad komšije počnu da se vraćaju svojim kućama sa sinovima koji su sačuvani od ratnih strahota, a njemu dolaze kuriri sa kovertama sa državnim žigom i crnim vestima…

Knjige istog autora:

Knjige iz iste oblasti:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0