BIBLIJA ZA MLADE

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 224, kolor
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 17,5×25 cm, ćirilica

Cena: 1.980,00 RSD
(Popust: 22 %)
Cena na sajtu:
1.550,00 RSDUšteda: 430,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

BIBLIJA ZA MLADE

Blagoslovio: Visokoprosvećeni mitropolit minski i slucki i patrijaršiski egzarh cele Belorusije.

U osnovi Biblije za decu koju nudimo pažnji čitalaca nalazi se izdanje iz 1896. koje je sastavio protojerej Aleksandar Sokolov.

Sveštena istorija data kroz jednostavne i privlačne priče može se sa zadovoljstvom čitati kako u školi, tako i kod kuće. Tekst prilagođen deci da se kroz price deca upute u svet pravoslavlja, da nauče o hrišćanstvu , da nauče o spasenju sveta koje je izvršio Gospod Isus Hristos.

Knjiga je opremljena izvrsnim ilustracijama i predstavlja vredan poklon za decu i mlade.

Znaš li da je Biblija najvažnija knjiga na svetu?

To nije obična knjiga, to je – Reč Božija. Čitajući Bibliju, mi proučavamo istoriju, shvatamo tajnu stvaranja sveta i čoveka. Iz Biblije doznajemo blagu vest o spasenju sveta koje je izvršio Gospod Isus Hristos.

Biblija se deli na dva dela, koji se nazivaju Stari i Novi Zavet.

U Starom Zavetu govori se o Božijem stvaranju sveta i o životu ljudi do Spasiteljevog dolaska na zemlju.

U Novi Zavet su ušla Jevanđelja, koja pripovedaju o zemaljskom životu Gospoda Isusa Hrista, o Njegovom učenju i o tome kako je On na krstu umro za sve nas. Gospod Isus Hristos je – glavna tema vascele Biblije.

Knjiga, koju držiš u rukama, upozaće te s najvažniji događajima opisanim u Bibliji, a sjajne ilustracje učiniće čitanje još privlačnijim.

Ovakav odabir napravljen je i sa još jednim ciljem – iako Biblija može delovati kao zbunjujuća mešavina različitih spisa, njeni pojedinačni delovi ipak se savršeno uklapaju, poput delića slagalice, čineći celovitu sliku.

U ovom izdanju, ta slika je preneta na jednostavan i veran način, kroz prijemčiv i maštovit pristup, u svakom pogledu čuvajući dostojanstvo originala. Takođe je oplemenjena raskošnim ilustracijama zbog kojih ćete još više uživati u ovim pričama, i jednog dana, kada za to dođe vreme, poželeti da pročitate i čitavu Bibliju.

Od svog postanka do danas Biblija je najprevođenija, najčitanija i najvažnija knjiga u životu svakog čoveka, a nezaobilazna u odrastanju svakog deteta.

Najpoznatije i najznačajnije biblijske priče prilagođene deci, prepričane jasnim i razumljivim jezikom, uz bogate ilustracije  slikovito dočaravaju ono davno vreme od postanka sveta i čoveka do dolaska Sina Božjeg na zemlju i novog saveza između Boga i ljudi.
Lep pravoslavni živopis, vizantijske ilustracije, lak i jasan tekst, kojim su napisane biblijske priče, deci na najbolji način približavaju reč Božju.
Načinjena sa ciljem da mališanima pomogne da što bolje razumeju Hristovu poruku, nauku i misao, ova knjiga bi mogla da posluži kao pomoćni udžbenik veronauke.
Biblija je i najprevođenija knjiga svih vremena, a Vera Mitić, izvršni sekretar Biblijskog društva u Srbiji, priča:
– Osnovni zadatak svakog biblijskog društva je prevođenje Biblije, pa su Sveto pismo ili pojedini njegovi delovi, prevedeni na 2.624 jezika ili njihova dijalekta. Najviše celokupnih prevoda Svetog pisma zabeleženo je u Africi – čak 700.
Naša sagovornica navodi da Biblijsko društvo u Srbiji ove godine slavi dva značajna jubileja: 190 godina svog postojanja na prostorima naše zemlje i 140 godina od prvog izdanja kompletnog Svetog pisma na srpskom jeziku.
– Vuk Karadžić 1847. godine upriličio je prevod Svetog pisma – Novog zaveta, da bi već 1850. godine Biblijsko društvo otkupilo prava na taj prevod. On će postati standardni srpski prevod. Sveto pismo 1868. godine je kompletirano – tada je izašao prevod Starog zaveta, Đure Daničića.

BIBLIJA ZA MLADE

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “BIBLIJA ZA MLADE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
BANER 003c