BIBLIJA ZA DECU U 365 PRIČA

Br. strana: 496, pun kolor
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 16×19 cm, ćirilica

Cena: 2.090,00 RSD
(Popust: 15 %)
Cena na sajtu:
1.770,00 RSDUšteda: 320,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

BIBLIJA ZA DECU U 365 PRIČA

Sve priče u ovoj knjizi – po jedna za svaki dan u godini – potiču iz Biblije, koja poput kakve divne biblioteke sadrži šezdeset šest knjiga avantura, istorije, pesništva, pisama i mnogo čega drugog, koje su stvarali razni ljudi tokom mnogih vekova.
Međutim, nije sve iz Biblije moglo stati u ovu knjigu te su se ovde našle najlepše i najomiljenije priče. Ovakav odabir napravljen je i sa još jednim ciljem – iako Biblija može delovati kao zbunjujuća mešavina različitih spisa, njeni pojedinačni delovi ipak se savršeno uklapaju, poput delića slagalice, čineći celovitu sliku.

U ovom izdanju, ta slika je preneta na jednostavan i veran način, kroz prijemčiv i maštovit pristup, u svakom pogledu čuvajući dostojanstvo originala. Takođe je oplemenjena raskošnim ilustracijama zbog kojih ćete još više uživati u ovim pričama, i jednog dana, kada za to dođe vreme, poželeti da pročitate i čitavu Bibliju.

Od svog postanka do danas Biblija je najprevođenija, najčitanija i najvažnija knjiga u životu svakog čoveka, a nezaobilazna u odrastanju svakog deteta.

Najpoznatije i najznačajnije biblijske priče prilagođene deci, prepričane jasnim i razumljivim jezikom, uz bogate ilustracije  slikovito dočaravaju ono davno vreme od postanka sveta i čoveka do dolaska Sina Božjeg na zemlju i novog saveza između Boga i ljudi.
Lep pravoslavni živopis, vizantijske ilustracije, lak i jasan tekst, kojim su napisane biblijske priče, deci na najbolji način približavaju reč Božju.
Načinjena sa ciljem da mališanima pomogne da što bolje razumeju Hristovu poruku, nauku i misao, ova knjiga bi mogla da posluži kao pomoćni udžbenik veronauke.
Biblija je i najprevođenija knjiga svih vremena, a Vera Mitić, izvršni sekretar Biblijskog društva u Srbiji, priča:
– Osnovni zadatak svakog biblijskog društva je prevođenje Biblije, pa su Sveto pismo ili pojedini njegovi delovi, prevedeni na 2.624 jezika ili njihova dijalekta. Najviše celokupnih prevoda Svetog pisma zabeleženo je u Africi – čak 700.
Naša sagovornica navodi da Biblijsko društvo u Srbiji ove godine slavi dva značajna jubileja: 190 godina svog postojanja na prostorima naše zemlje i 140 godina od prvog izdanja kompletnog Svetog pisma na srpskom jeziku.
– Vuk Karadžić 1847. godine upriličio je prevod Svetog pisma – Novog zaveta, da bi već 1850. godine Biblijsko društvo otkupilo prava na taj prevod. On će postati standardni srpski prevod. Sveto pismo 1868. godine je kompletirano – tada je izašao prevod Starog zaveta, Đure Daničića.

BIBLIJA ZA DECU U 365 PRIČA

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “BIBLIJA ZA DECU U 365 PRIČA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0