BALKANSKA TRILOGIJA- Gordana Kuić

Br. strana: 815
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 17×25 cm, latinica

Sadržaj:

BALKANSKA TRILOGIJA- Gordana Kuić

Balkanska trilogija Gordane Kuić obuhvata tri najznačajnija dela Gordane Kuić :
– Miris kiše na Balkanu
– Cvat lipe na Balkanu
– Smiraj dana na Balkanu

Miris kiše na Balkanu :
Pisan je po sećanju Gordanine majke Blanki Levi o zbivanjima u porodici potomaka Sefardskih Jevreja na Balkanu u Sarajevu, u periodu od 1914. do 1944. godine. Prvi put objavljen 1986. godine, koji je od tada adaptiran i pretočen u pozorišno delo, te u televizijsku seriju istoga naziva.

,, Cvat lipe na Balkanu :
Šta se dogodilo sa sestrama Salom 30 godina posle Drugog svetskog rata, čitaoci će moći da pročitaju u knjizi „Cvat lipe na balkanu“. Radnja serije smeštena je u posleratni Beograd od 1945. do 1962. godine. U vremenu velikih posleratnih promena, dok Beograd leči rane nastale u ratu, jedna porodica pokušava sačuvati tradicionalne vrednosti, ali i prilagoditi se novom vremenu. Priča je to o odrastanju jedne devojčice, njenoj mladosti, prijateljstvima, ljubavima…
Cvat lipe na Balkanu je roman srpske književnice Gordane Kuić iz 2009. koji predstavlja nastavak njenog romana Miris kiše na Balkanu. Od jeseni 2011. se u Srbiji snimila istoimena TV-serija koji predstavlja njenu ekranizaciju.

Smiraj dana na Balkanu :
Smiraj dana na Balkanu je napisan kao roman koji bi zaokružio priču i zatvorio trilologiju, jednom tužnom pričom o ljubavnom trouglu. Radnja se odvija na početku ratova uslovljene raspadom Jugoslavije, kao kraj priče o Salomovima i Koraćima i kraj životne priče Vere Korać.

Knjige od istog autora:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0