veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 09. Decije knjige (bajke i priče) » AZBUKA HRABROSTI – Natalija Čub

AZBUKA HRABROSTI – Natalija Čub

Br. strana: 102
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 21×29 cm, ćirilica

Just put [php_everywhere] where you want the code to be executed.

Just put [php_everywhere] where you want the code to be executed.

Just put [php_everywhere] where you want the code to be executed.

Sadržaj:

AZBUKA HRABROSTI – Natalija Čub

Jedinstvena enciklopedija dečjih strahova, delo ruske autorke Natalije Čub, koja se pišući ovu knjigu rukovodila – bajkoterapijom.

Interaktivna knjiga koja pomaže detetu da se oslobodi strahova – straha od mraka, lifta, pauka, doktora, automobila, vatre…

Pored toga, kroz ovu neobičnu bajkoterapiju, deca će naučiti kako da savladaju tremu pred javne nastupe, kako da savladaju strah od samoće, kako da se ne boje strašnih snova.

Ova knjiga će pomoći mališanima da vode računa o zdravlju, da budu učtivi i dobri, a Vama će pomoći da organizujete dečije i porodične praznike.
Strahovi kod dece

Iako svi doživljavamo stahove tokom celog života, često nam je teško da prihvatimo činjenicu da se deca, kao i odrasli, plaše raznih stvari. Ona to nekada izražavaju otvoreno a nekad čuvaju samo za sebe. Naše društvo kaže da je onaj koji se plaši kukavica, a dečaci su zahvaljujući rodnim stereotipima, u ovoj podeli mnogo gore prošli – hrabri dečak ne sme da se plaši.

Odrasli često potroše više vremena i energije u uveravanju deteta da nema čega da se plaši, umesto da mu dozvole da upozna svoje osećanje, da ga izrazi i na kraju da mu pomognu da ga prevaziđe. Roditelji u želji da zaštitite dete često kažu „ne plaši se“ „nemaš čega da se bojiš“ i sl. – a deca su sklona da poslušaju svoje roditelje (koliko god to nekim roditeljima zvučalo neverovatno ponekad), i onda gurnu svoj strah duboko u sebe.

Čitanje neke knjige o osećanjima može da bude dobar način da se započne razgovor o tome šta ljudi osećaju. Ono što deca treba da znaju je da svako ima osećanja, da se ona mogu izraziti, podeliti, da se o njima može razgovarati, da je moguće birati način izražavanja osećanja, da naše senzacije, mišići i telo govore o tome šta nam se dešava. Kada ih upoznajemo sa raznovrsnostima osećanja pomažemo im da dođu u dodir sa sopstvenim.

AZBUKA HRABROSTI – Natalija Čub

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “AZBUKA HRABROSTI – Natalija Čub”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
Baner Car Dusan Silni 2