AZAZEL – Boris Akunjin

Br. strana: 215
Povez : Mek
Format : 15,5×22 cm, ćirilica

Cena: 880,00 RSD
(Popust: 15 %)
Cena na sajtu:
750,00 RSDUšteda: 130,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

AZAZEL – Boris Akunjin

Priča počinje 1876. godine kada dvadesetogodišnji Erast igrom slučaja i zahvaljujući svojoj radoznalosti biva upleten u misteriozno samoubistvo jednog moskovskog studenta. Dalje istraživanje tog slučaja dovodi ga u konfrontaciju sa misterioznom organizacijom koja svoje egzekucije izvršava uz poklič Azazel (pali anđeo – koji je čoveka naučio osećanju sopstvenog dostojanstva).

Peto izdanje konspirativnog romana Azazel koji je često prevođen i kao “Zimska kraljica” upoznaje nas sa likom Erasta Fandorina mladog moskovskog pisara u ruskoj policiji .

Azazel ili često prevođen i kao “Zimska kraljica” upoznaje nas sa likom Erasta Fandorina mladog moskovskog pisara u ruskoj policiji . Priča počinje 1876. godine kada dvadesetogodišnji Erast igrom slučaja i zahvaljujući svojoj radoznalosti biva upleten u misteriozno samoubistvo jednog moskovskog studenta. Dalje istraživanje tog slučaja dovodi ga u konfrontaciju sa misterioznom organizacijom koja svoje egzekucije izvršava uz poklič Azazel (pali anđeo – koji je čoveka naučio osećanju sopstvenog dostojanstva). Pokazajući izuzetnu spretnost u razotkrivanju paukove mreže koju je zločinačka organizacija raširila po celoj evropi Erast dobija zadatak da se potpuno posveti tom slučaju. Prikazujući lik Erasta Fandorina, pisac ga potpuno drugačije gradi od sličnih i već stereotipnih likova kriminalističkih romana. U stvari, naš detektiv većinu stvari rešava zahvaljujući svojoj izuzetnoj sreći koja mu pomaže da se izvuče i da uspešno reši i najneugodnije situacije. Pri tome kako se radnja razvija i on se transformiše i od jednog naivnog i pomalo stidljivog mladića postaje iskusni i hrabri detektiv.

Radnja “Azazela” se odvija u carskoj Rusiji i engleskoj monarhiji, i pisac nam predstavlja čitav niz interesantnih likova koji naseljavaju obe zemlje. To je isto jedna od bitnih karakteristika B. Akunjinovih romana. Sporedni likovi tako su vešto i prirodno dočarani da se stiče utisak kako je i sam pisac živeo u to vreme. Zaplet nijednog trenutka ne omogućava čitaocu da pretpostavi krajnje rešenje već ga stalno iznenađuje, zaokuplja i jednostavno ne dopušta da se knjiga ispušta iz ruku. Čak i na samom kraju kada se čini da je opasnost prošla i da našeg junaka čekaju trenuci zaslužene sreće, priča se vraća na početak i budućnost je neizvesna.

Ovaj roman je 2002. proglašen za najbolju inostranu knjigu u Francuskoj, a 2003. ušao je u najuži izbor za prestižnu englesku nagradu “Zlatni bodež”. Ruska nacionalna televizija je snimila televizijski film po ovom romanu, a prava za američko tržište je otkupio poznati holivudski reditelj Pol Verhove

U AVANTURAMA ERASTA FANDORINA pisac Boris Akunjin nam nudi sve žanrove klasičnog kriminalističkog romana:

AZAZEL – konspirativni roman;
TURSKI GAMBIT – špijunski roman;
LEVIJATAN – hermetični roman;
AHILEJEVA SMRT – triler;
ŽANDAR PIK – roman o prevarantima;
DEKORATER – horor o manijaku, serijskom ubici;
DRŽAVNI SAVETNIK – politički roman o teroristima;
KRUNISANJE – roman o visokom društvu oko dvora;
LJUBAVNIK SMRTI – roman o odrastanju;
LJUBAVNICA SMRTI – dekadentni roman;
DIJAMANTSKE KOČIJE – nindža roman.

Reč je o romanima pod zajedničkim naslovom Avanture Erasta Fandorina, koji se čitaju u više od trideset zemalja sveta – romanima po kojima su u Rusiji snimljena tri filma s Nikitom Mihalkovim i Olegom Menščikovim u glavnim ulogama, dok se holivudski producenti spremaju da ekranizuju celu „Fandorinovu” biblioteku.

O autoru:

Grigorije Šalvovič Čhartišvili (1955), poznati ruski japanolog, prevodilac Jukia Mišime i autor monografije «Pisac i samoubistvo» je postao istaknuti pisac, u svetu danas poznatiji kao autor sjajnih detektivskih romana koje objavljuje pod pseudonimom Boris Akunjin. Tiraži njegovih knjiga u Rusiji premašili su 10 miliona primeraka. Od 1998. godine, kada se pojavio njegov prvi roman, Akunjin je preveden na 28 jezika, a prema tri njegova romana snimaju se filmovi (Nikita Mihalkov, Pol Verhoven i dr.).

Akunjin je jedinstveni fenomen, čovek i pisac koji u svom načinu života i u svom stvaralaštvu objedinjuje istinski XIX vek s razmišljanjima i navikama savremenog čoveka kompjuterske ere XXI veka, zahvaljujući nesvakidašnjem poznavanju svetske istorije i kulture.

AZAZEL – Boris Akunjin

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “AZAZEL – Boris Akunjin”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
Baner Car Dusan Silni