AUTOBIOGRAFIJA- Branislav Nušić

Br. strana: 235
Povez : Mek
Format : 14×20 cm, ćirilica

Sadržaj:

AUTOBIOGRAFIJA- Branislav Nušić

Knjiga AUTOBIOGRAFIJA od Branislava Nušića je duhovita priča koja na izuzetno duhovit način govori o svom detinjstvu i mladosti koje je proveo u Beogradu i Smederevu.

Branislav Nušić je nesumnjivo najveći srpski humoristički pisac.Čuvene su njegovo komedije Sumnjivo lice, Gospođa ministarka, Narodni poslanik, MIster dolar i druge.

“Autobiografija” Branislava Nušića ima za zadatak da nam predstavi život jednog pisca. Nušić je to uradio tako što nam je na veoma humorističan i zanimljiv način davao podatke iz svog života, s kojima se možemo i sami identifikovati. Nušić nam je predstavio svoj život na njemu svojstven i originalan način, a u isto vreme je dao kritiku društva, ali i kritiku biografa u “Predgovoru” knjige. Autobiografija se sastoji iz “Piščevog predgovora” nakon čega slede 24 priče, 24 segmenta njegovog života i “Pogovor” na kraju knjige.

Branislav Nušić (8. oktobar 1864 – 19. januar 1938), srpski pisac romana, drama, priča i eseja, začetnik retorike u Srbiji, i istaknuti fotograf amater. Takođe je radio kao novinar i diplomata.

Knjige istog autora:

Knjige iz iste oblasti:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0