ATLAS MEDONOSNOG BILJA 1 – Veroljub Umeljić

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 850, sa 1500 kolornih slika
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 15,5×21 cm, latinica
Autor : Veroljub Umeljić

Cena: 2.900,00 RSD
(Popust: 14 %)
Cena na sajtu:
2.500,00 RSDUšteda: 400,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

ATLAS MEDONOSNOG BILJA 1 – Veroljub Umeljić

Do sada je objavljeno tri izdanja ove knjige. U ATLASU MEDONOSNOG BILJA 1 je prikazano 333 najznačajnijih medonosno-polenonosnih biljaka koje uspevaju prvenstveno u uslovima kontinentalne klime.

Svaka biljka je prikazana na dve stranice, najmanje sa 4 fotografije. U širokom planu je prikazana cela biljka u cvetu u prirodnom okruženju, zatim cvet i list biljke i obavezno, u makro planu, pčela na cvetu svake biljke, čime se dokazuje da je biljka medonosna, odnosno polenonosna, a za pojedine biljke, gde je to neophodno, i plodovi kao i druge karakteristike.

Nazivi biljaka, uz pripadnost familiji, dati su na 8 jezika: latinski, srpski, ruski, francuski, engleski, mađarski, makedonski i slovenački. Dat je botanički opis, što uz fotografije omogućava sigurnu identifikaciju biljaka u prirodi. Za svaku biljku je simbolima i tekstom prikazano vreme cvetanja i izdašnost nektarom i polenom, kao i karakteristike meda i polena. Za biljke koje te osobine poseduju, naglašena je i krmna vrednost, lekovitost i nazivi bolesti za koje se koriste, jestivost i otrovnost. Navedena je rasprostranjenost biljaka i način razmnožavanja. Dati su i registri naziva biljaka na pojedinim jezicima, zatim registar naziva bolesti pri čijem lečenju pomažu opisane biljke, rečnik botaničkih izraza i skraćenice i puna imena citiranih autora sa osnovnim podacima o njima.
Knjiga ima 736 stranica, 1.445 originalnih fotografija u boji, registri imena i pojmova.

Veroljub Umeljić rođen je 1949. godine u Oplaniću kod Kragujevca. Profesionalno se bavi pčelarstvom.
Objavio je više stručnih knjiga: U svetu pčela, Atlas medonosnog bilja 1, Atlas medonosnog bilja 2, Pčelarstvo od početnika do profesionalca, Enciklopedija pčelarstva.
Za dvotomni Atlas medonosnog bilja nagrađen je 2003. godine bronzanom medaljom Svetske pčelarske organizacije APIMONDIA. Umeljićeve knjige predstavljaju deo standardne literature za predmet Pčelarstvo i srodne discipline na univerzitetima u Srbiji i okruženju.
Bavi se i pčelarskom fotografijom. Izlagao je na dvadeset samostalnih i više zajedničkih izložbi u Srbiji i Crnoj Gori. Urednik je fotografije Pčelarskog žurnala, kvartalnog časopisa za pčelarsku kulturu.
Saradnik je više domaćih i stranih pčelarskih časopisa i drugih sličnih revija, u kojima su mu objavljeni brojni stručni članci i pčelarske fotografije.
Dugogodišnji je zvanični predavač Saveza pčelarskih organizacija Srbije. U mnogim mestima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i van tog područja, održao je brojna predavanja o raznim temama iz pčelarstva.

 

ATLAS MEDONOSNOG BILJA 1 – Veroljub Umeljić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “ATLAS MEDONOSNOG BILJA 1 – Veroljub Umeljić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara