ATLAS LEKOVITOG BILJA- Dragiša Milovanović

Br. strana: 184
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 17×25 cm, latinica

Sadržaj:

ATLAS LEKOVITOG BILJA- Dragiša Milovanović

Atlas lekovitog bilja donosi pregled najvažnijeg lekovitog bilja kod nas, njegovu upotrebu, izradu i primenu. Uz istorijat upotrebe lekovitog bilja, atlas u preglednoj formi donosi i pregled bolesti koje se mogu izlečiti ili ublažiti primenom pojedinog lekovitog bilja. Uz tradicionalne, narodne nazive lekovitog bilja, det je i prikaz latinskih naziva i registar imena.

Upravo, ovaj Atlas lekovitog bilja je doprinos upoznavanju sa lekovitošću i upotrebom onih biljki koje najčešće srećemo.
Saznajte o svakoj biljci ono najvažnije: njen izgled, gde se može naći, čemu služi. Listajući i čitajući knjigu možete pročitati o lekovitoj biljci a na prethodnoj starni imate kolorni prikaz iste da bi imali što bolji pristup i način da se upoznate sa istom kako tekstualno tako i vizuelno.

Od davnina je čovek koristio biljke za ishranu saznajući o njima istovremeno kakvo dejstvo imaju na organizam. Uočavao je da li su dobre za ishranu, nekada možda i kao lek. Najzad, mnoge od njih pokazale su svoje negativno dejstvo, pa su, tako, bile svrstavane u štetne, odnosno otrovne biljke. Međutim, njihova upotreba, time, nije bila isključena. Naprotiv, većina tih otrovnjača dragocena su sirovina za spravljanje važnih lekova.

Knjige iz iste oblasti:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0