ANINA PRIČA – Mirjana Stakić

Br strana : 186
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 14×21 cm, latinica
Edicija : Specijalna izdanja

Cena: 600,00 RSD
(Popust: 17 %)
Cena na sajtu:
500,00 RSDUšteda: 100,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

ANINA PRIČA- Mirjana Stakić

Da li se neke stvari zaista dogode ukoliko o njima ne postoji zabeležen trag?

ANINA PRIČA – roman koji je prodat u preko 5000 primeraka i doživeo šesto izdanje (2004, 2005, 2006, 2010, 2011, 2015). Roman ANINA PRIČA, štivo koji se čita u jednom dahu. Priča žene koju je prevelika i nesrećna ljubav uplela u strašnu i mračnu porodičnu tajnu koja košta života njene aktere. Napeta i uzbudljiva priča iz koje možemo izvući pouke i pitati se – da li nekad kada imamo priliku da nešto preduzmemo u životu rešimo ili  to propustimo i mislimo da će se problem ili situacija rešiti samo od sebe ? Da, to većina tako pomisli i uradi tako ali kada ostanemo sami i preispitamo svoj postupak šta onda ?

Da li se i dalje možemo pretvarati i ići linijom manjeg otpora ili… pak zagristi i reći: Daj da to uradimo, da sebi ili nekom našem bližnjem pomognemo i da se nađemo ljudski pri ruci. Da pokušamo da se izdignemo od svakodnevnice i da budemo ljudi. Da pomognemo i da bar znamo da smo pokušali. Priča koja može da se dešava i kod nas u okolini, komšiluku a mi okrećemo glavu.
Odlomak iz romana:

Ušla sam u Petrov život svega dva meseca nakon što je raskinuo sa Marijom. Iz nekog inata i kaprica da joj pokaže kako ne pati, odmah je našao devojku. Na sreću ili žalost, po mene. Koliko truda, koliko ljubavi mi je trebalo, koliko strpljenja. Ne verujem da bih imala ikada više snage za to. Bože, koliko ju je voleo, ali sve, baš sve, vremenom izbledi. Uvek kada se setim toga, ne mogu a da se ne zapitam, zašto ga je ostavila. Činjenica je, a i znam, osećam, da ga je i ona volela. Zbog čega je onda napustila fakultet na trećoj godini, iako je sve ispite davala u roku, i zašto se vratila u svoje maleno uspavano mesto, kako je ironično zvala gradić iz provincije iz koga je poticala? Ona i Petar su planirali zajedničku budućnost, život, decu, a ona je sve naprasno ostavila i nažvrljala mu samo nekakvu bednu poruku kako je najbolje za njih da ona ode. Nikada nije pokušavao da sazna šta je razlog tome. Iz nekog glupog ponosa i sujete. A patio je. Koliko sam puta, gledajući ga, kidala svoju nutrinu od bolova, ali kao i svi zaljubljeni i ja sam bila surova. Podgrevala sam mu ranjenu sujetu, pokušavajući da lošim opravdanjima, preveliku ljubav i bol, kad već ne mogu u ravnodušnost, pretvorim u mržnju. Povremeno, izgledalo mi je čak i kao da sam uspela u tome, da izmešani albumi i požutele fotografije čiji sam redosled napamet znala nisu bili nemi svedoci da im se neko uvek iznova vraća. Ali, vreme leči sve, pa tako, i povređeno srce moga muža. Poslednjih godina debeo sloj prašine pokrio je te iste albume, zbog kojih sam, iznova, svakoga jutra strepela, da ih je noću listao. Zatim, naučio je i da me voli. Kako može čovek da nauči da voli? Može….

ANINA PRIČA- Mirjana Stakić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “ANINA PRIČA – Mirjana Stakić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

1
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
BANER 003c