ALISA U ZEMLJI ČUDA

Br. strana: 32
Povez : tvrd, prošiven
Format : 23×24 cm, ćirilica
Edicija : Romantika

Cena: 750,00 RSD
(Popust: 23 %)
Cena na sajtu:
580,00 RSDUšteda: 170,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

ALISA U ZEMLJI ČUDA

Dečija bajka Alisa u zemlji čuda sa ilustracijama čuvenog ilustratora Karlosa Busketsa. Pun kolor, sa prelepim i raskošnim ilustarcijama svakako će privući pažnju vašoj deci.

Bajku „Alisa u zemlji čuda“ bez koje je nemoguće zamisliti odrastanje, ovog puta deci predstavljamo sa raskošnim ilustarcijama čuvenog ilustratora Karlosa Busketsa. Vaše male devojčice će uživati u priči o Alisi u zemlji čuda i njenim avanturama.

Sa ovom bajkom deca će, uživajući u njenim prelepim ilustracijama, zasigurno zavoleti knjigu i čitanje!

Pisac Luis Kerol, lik Alise stvorio je inspirisan stvarnom devojčicom, Alis Lidel, koju je upoznao kao trogodišnju devojčicu.

Alisa u zemlji čuda (engl. Alice’s Adventures in Wonderland, često skraćeno kao Alice in Wonderland) je roman iz 1865. koji je napisao engleski pisac Čarls Latvidž Dodžson pod pseudonimom Luis Kerol.

Knjiga govori o devojčici po imenu Alisa koja nakon što propadne kroz zečju rupu dospeva u svet mašte u kome žive neobična i antropomorfna stvorenja. Priča se poigrava s logikom na način koji joj je obezbedio dugotrajnu popularnost kako kod dece, tako i kod odraslih. Knjiga se smatra jednim od najkarakterističnijih predstavnika takozvanog žanra literarnog apsurda, a njena naracija i struktura imale su ogromni uticaj, prvenstveno u žanru fantastike.

Ovaj bajkoviti roman napisan je pre više od sto godina. To je bajka u kojoj nema hrabrih prinčeva na belim konjima, sedmoglavih aždaja i veštica, ali se u njoj događaju prava i ozbiljna čuda. Priča je uzbudljiva zahvaljujući maštovitom zapletu, a opisuje Alisine avanture u bizarnoj, naopakoj, podzemnoj zemlji, u kojoj sreće mnoštvo čudnih likova i fantastičnih životinja, uključujući Belog Zeca, Ludog Šeširdžiju, Lažnu Kornjaču, strašnu Kraljicu Srce…

Bajke su nezaobilazan deo svakog detinjstva. Iako neki roditelji radije biraju moderne, manje okrutne bajke ili ekranizacije bajki, važno je da deca čitaju prave bajke. Ni ekranizacije pravih bajki ne mogu zameniti orginalne priče jer često ne prikazuju celokupno bogatstvo i složenost orginala. Bajke bude nadu u iskupljenje, pobedu dobra nad zlom, nadu da će neprijatelji biti poraženi. Uvek naglasite pobedu dobra nad zlim i zajedničku snagu deteta i roditelja koji mogu preplašiti i oterati sve veštice i zla bića sveta. Dečja svest o stvarnim događajima sastoji se samo manjim delom u iskustvu, a u velikoj meri od mašte i zato deca vole srećne završetke i nadu bajki. Bajke uče decu da razmišljaju kritički  tako što deci jasno pokazuju posledice odluka i dela pojedinih likova.

ALISA U ZEMLJI ČUDA

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige iz edicije Romantika:

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “ALISA U ZEMLJI ČUDA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara