AKO NEMA BOGA, SVE JE DOZVOLJENO- Vladimir Dimitrijević

Br. strana: 204
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 12×17,5 cm, ćirilica
Edicija : Svetinje

Sadržaj:

AKO NEMA BOGA, SVE JE DOZVOLJENO- Vladimir Dimitrijević

O čemu govori knjiga AKO NEMA BOGA, SVE JE DOZVOLJENO ?

U kakvom dobu živimo? – Šta je to nihilizam – Pravoslavlje i Niče – Filosofija apsurda – Duhovnost i država – Šta je vlast? – Demokratija: istina ili laž? – Da li je moguć hrišćanski nacionalizam? – Stiže li antihrist? – Demonski koreni komunizma – Hitlerov „Novi poredak“ i Novi svetski Poredak – Hrišćani – pobednici nad vlašću zveri.

Vladimir Dimitrijević je rođen 1969. u Čačku, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je na grupi za srpski jezik i književnost sa opštom književnošću Filološkog Fakulteta u Beogradu. Od 1991. godine aktivno je uključen u rad Pravoslavne misionarske škole pri Hramu Sveti Aleksandar Nevski i Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije Beogradsko — karlovačke, kao organizator predavanja i misionarskog rada. Profesor je srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji u Čačku.
Održao je preko sto predavanja na temu destruktivnih verskih sekti, a odlukom episkopa žičkog Stefana od novembra 1994. godine radio je kao veroučitelj u Čačku, pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg, odakle je 13. februara 2008. godine smenjen usmenim saopštenjem, bez ikakvog obrazloženja. Za svoj rad dobio je mnogobrojna priznanja i od svetovne i od crkvenih vlasti.

Knjige istog autora:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0