veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 31. Priručnici, poljoprivreda, pčelarstvo » BILJKE U KUĆI – Nevenka Antić

BILJKE U KUĆI – Nevenka Antić

Br. strana: 340, kolorne slike
Povez: Tvrd, prošiveno
Format: 16×24 cm, latinica

Cena: 1.950,00 RSD
(Popust: 21 %)
Cena na sajtu:
1.550,00 RSDUšteda: 400,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

BILJKE U KUĆI – Nevenka Antić

Jednostavan priručnik – knjiga koji će vam pomoći da uspešno gajite biljke u svojoj kući i ukazati na moguće nepravilnosti u ovom kreativnom i relaksacionom delu vašeg života.

Poreklo, nega, razmnožavanje i najčešće bolesti biljaka koje se uglavnom nalaze u ovdašnjim rasadnicima i centrima za distribuciju kućnih biljaka. Počev od neophodnih uslova za negu biljaka u kući, bolsti sobnih biljaka, štetočine sobnih biljaka do vrsta biljaka. Date su sve vrste biljaka sa domaćim i latinskim nazivom kao i detaljnim opisom i uz sve to da bi bilo pojasniti što vernije date su kolorne slike i postupci održavanja i negovanja. Opisano je oko 60 vrsti sobnih biljaka ( karakteristike, nega, presađivanje i razmožavanje)

Posle zime, početkom proleća, biljkama je potrebna pomoć za obnavljanjei rast. U zagrejanim prostorijama vazduh je suv, a vlažnost vazduha biljkama je važnija od vlage u zemlji. Zimi, pored toga, prašina se brže nakuplja na svim površinama u stanu, takođe na biljkama, a prašnjavi listovi ne mogu obavljati svoju funkciju. Zbog toga, tokom zime i posebno u prolećena kraju grejne sezone,treba prebrisati prašinu i druge nečistoće.

Biljke velikog i glatkog lišća biće vam zahvalne ako ih počastite prolećnim tuširanjem, a one sa dlakavim lišćemtreba nežno, peruškom ili četkicom, samo očistiti od prašine. Male biljke lako se odnesu u kadu i „istuširaju“ dok sa većim biljkama to zna biti nepraktično. U tom se slučaju tuširanje se može obaviti i pomoću raspršivača: površinu ispod i oko biljke zaštitite papirom ili prikladnom tkaninom, odstranite sve stare i osušene delove biljke, uklonite paučinu i eventualnu prljavštinu (uz pomoć peruške i vlažne krpice), uz pomoć raspršivača obilno isprskajte listove vodom,mekanom krpicom lagano prebrišite ostatke vodei ostavite biljku da se osuši.

BILJKE U KUĆI – Nevenka Antić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige o cveću i baštama:

Knjige iz iste oblasti:

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “BILJKE U KUĆI – Nevenka Antić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara