PČELARSTVO- prof.dr. Jovan Kulinčević

Br.strana: 320

Povez: mek

Format: 17x24 cm, latinica

 

Cena: 950,00 din

 

 

Sadržaj:

Osmo,dopunjeno i prošireno izdanje...Knjiga Pčelarstvo namenjena je širokom krugu čitalaca - od početnika preko iskusnih pčelara pa do studenata i stručnjaka iz oblasti pčelarstva.

Za razliku od predhodna tri izdanja, ovo je prošireno novim sadržajma i saznanjima iz pčelarske prakse i nauke. Savremeno pčelarstvo predstavlja integralni deo poljoprivrede i neposredno utiče na prinose u toj važnoj grani putem ukrštenog oprašivanja različitih biljaka.Proizvodnja zdrave hrane od koje zavisi opstanak ljudi na zemlji usko je povezana sa direktnim proizvodima pčelarske privrede kao što je  med i drugi pčelinji proizvodi.

Da bi se bavio pčelarstvom, neophodno mu je da raspolaže što potpunijim znanjem, jer su uslovi za gajanje medonosnih pčela sve teži zbog većih promena u životnoj sredini koje su u velikoj meri negativne po tog, za čoveka, najkorisnijeg insekta.

Da bi se kod nekog javio interes za gajenje pčelinjih društava, često je presudna zainteresovanost da se otvori košnica. U školama se malo uči o pčelama, ali tu je televizija i sada dostupana literatura tj. knjige, pa je znanje vezano za pčelarstvo svima dostupno, što je zaista velika prednost ne samo za mlade, već i za ostale koji se odlučuju za neki hobi ili profesionalno zanimanje u pčelarstvu.

            

 

 

 

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com