veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 22. Pravoslavlje, religija » MOLITVE SVETIMA ZA ISCELJENJE OD BOLESTI – knjiga 1 i 2

MOLITVE SVETIMA ZA ISCELJENJE OD BOLESTI – knjiga 1 i 2

Br. strana: 65+65, sa kolornim slikama ikona
Povez : Mek
Format : 12×17 cm, ćirilica

Cena: 490,00 RSD
(Popust: 16 %)
Cena na sajtu:
410,00 RSDUšteda: 80,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Nema na zalihama

Ovu knjigu trenutno nemamo na stanju. Da li želite da budete obavešteni kada ponovo bude dostupna?

Sadržaj:

MOLITVE SVETIMA ZA ISCELJENJE OD BOLESTI- knjiga 1 i 2

Čudesa su jedna od karika u lancu dobročinstva koja Bog čini čovečanstvu. Taj dar Božiji dan nam je blagovoljenjem i milosrđem Božijim a mi smo dužni da se prema daru i Darodavcu odnosimo sa velikom pobožnošću i blagorazumnošću.

Čudesna isceljenja učinjena samim Gospodom ili preko Njegovih ugodnika imala su sveti smisao i sveti cilj – da kroz prolazno spasenje tela od telesnih bolesti, vidljivo i opipljivo zasvedoče o mogućnosti večnog spasenja duše i tela. Zato su ona apostoli Reči Božije i svedoče o sili i vlasti Božijoj nad svom vidljivom i nevidljivom tvorevinom. Stvarni izvršitelj čuda, blagovesti veliki ruski svetitelj Ignjatije Brjančaninov, upravo je – Reč. Gde se prima reč nije nužno znamenje, zbog dostojanstva koje pripada Reči. Čudesa i znamenja su upravo – snishođenja nemoći ljudskoj. Da bi se desilo čudo, nije potrebna samo sila čudotvorca, već i vera onog kome se čudotvori.

Bolest – povod da se zamislimo o večnosti

– Svakom čoveku na koga se obrušila teška bolest čini se da je ono što se dogodilo sa njim – nepravda. Da li je bolest bezuslovno nešto loše ili možda u njoj postoji neki smisao?

– Mislim da ničeg dobrog u bolesti nema. Teško je bolest nazvati dobrom i zamisliti da npr. nekom  poželimo bolest, prosto nije adekvatno. Međutim, takođe je neadekvatno bolest smatrati za nešto što je bezuslovno loše. Ponekada to može biti i manje zlo od zla koje bi se dogodilo da nije bilo bolesti…

U nekim situacijama bolest donosi korist čoveku. Ja sam zaista susretao ljude koji su bili zahvalni što je Gospod dopustio tu bolest. Oni su govorili: „Zahvaljujući bolesti shvatio sam neke važne stvari. Bez bolesti to ne bih razumeo. A možda bih bez toga i izgubio svoj život. Ne bih imao najvažnije otkriće u svom životu bez ove bolesti“. Ovo se može odnositi i na čoveka koji boluje, ali i na ljude kome su bližnji bolesni; jer bolest jednako obuhvata i samog čoveka i njegovo okruženje.

MOLITVE SVETIMA ZA ISCELJENJE OD BOLESTI – knjiga 1 i 2

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige iz iste oblasti:

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “MOLITVE SVETIMA ZA ISCELJENJE OD BOLESTI – knjiga 1 i 2”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara