Preobraženje OTVORI OČI DA ME VIDIŠ- monah Danilo

br.strana: 280

povez: mek

format: 14,5x21cm

 

Cena: 490,00 din

 

Sadržaj:   Knjiga napisana kao predzadnja opomena ! Naš narod je znao da kaže: ,, Lud se uči na svojim grešakama a pametan na tuđim “

Ljudska civilizacija zapala je u velike krize kao što su pre svega moralna, ekonomska, ekološka, i druge krize koje potresaju suštine ljudskog bića kao što su rušenje etičkih normi, nedostatak samilosti i stida, iščezavanje ljubavi i požrtvovanja za bližnje.

Knjiga napisana kao pouka i smernica sastoji se iz dva dela: Prvi deo –,, Preobraženje “ gde je glavni lik Danilo koji se na jedan dramatičan i tragičan način suočava sa svim strastima i porocima ovog sveta, i uz Božju pomoć na čudotvoran način izbavlja od svih tih pošasti koje prete svakome a pogotovu deci adolescentnog doba.

Danilova preobrazba iz palog čoveka u jednu stabilnu i smirenu ličnost kulminira njegovim monašenjem.

Drugi deo knjige ,, Otvori oči da me vidiš “ je priređenog karaktera.Skup svih raznih tekstova od raznih autora i Svetih Otaca.Na jednom mestu, na jedan pristupan i pravi način navedene su sve strasti ( alkoholizam, droga, kocka, blud, zavist od pušenja, tv-a, politika, zavist od materiajlon duha,...i još mnoštvo interesantnih tema koje vrebaju na svakom koraku i kao zle kandže samo vrebaju priliku da ščepaju pojedinca nudeći mu lažni spas i pomoć. A taj nazovi spas i pomoć vode u beznađe, ponor !

Knjiga je pre svega namenjena roditeljima i njihovoj adolescentnoj deci ali i svakom drugom čoveku jer su pošasti velika opsanost koje vrebaju da prevare i najjače !

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com