Otac Tadej- KAKO SEJETE TAKO ĆETE DA ŽANJETE

br.strana: 304

povez: tvrd, prošiveno

format: 14,5x21cm

 

Cena: 530,00 din

 

Sadržaj:  Odgovori jednog duhovnika na razna pitanja o pravilnom shvatanju duhovnog života.

Knjiga ,, KAKO SEJETE TAKO ĆETE DA ŽANJETE "o starcu Tadeju još jednom ga pokazuje kao istinskog svedoka pravoslavnog isihastičkog predanja i kao čovek koji je umeo da svojim savremenicima prenese živu reč utehe. Time je otac Tadej dokazao da Pravoslavlje ima neiscrpni potencijal obnavlljanja čak i u vremenima koja na prvi pogled izgledaju beznadežno. Pouka oca Tadeja nikada dosta. I ova knjiga pokazuje da naš život zavisi od naših pomisli i od čuvanja srca neuprljanog blatom ovog sveta. Kako žveti i raditi u vrevi, a ostati trezvenouman i tihovatelj? Praktična uputstva onoga koji je dar umno-srdačne molitve upoznao preko učenika Optine pustinje, starca Amvrosija (Kurganova).     Delovi iz knjige: Kakvo značenje imaju ikone u Pravoslavnom svetu?
-Kao što vi imate slike svojih najmilijih u kući i rado ih gledate i dok ih gledate puno se veselite i radujete, tako i Pravoslavni Hrišćani imaju isti stav prema ikonama. Ikone Svetitelja nas podsećaju na njihov sveti život i samim tim bude u nama želju da se na njih ugledamo, znači da i sami budemo u životu slični njima, kao što su oni bili u životu slični Hristu. Da li je grešno imati u kući kompjuter?
-Nije greh imati u kući neku stvar, nego je važno na koji način se ta stvar upotrebljava, da li se ona upotrebljava na dobro ili loše. Kompjuter kao i mnogo toga drugog može se koristiti za dobro, ali isto tako i za zlo. Kompjuter se može koristiti za igranje kompjuterskih igrica, isto tak oi za gledanje pornografskih sajtova. Govorim o video igricama. Pojedine od njih loše utiču na nervni sistem. A isto tako kompjuter se može koristiti za dobro, za prevođenje hrišćanskih knjiga. Može se raditi na širenju Nauke Hristove preko interneta. Može se koristiti za pripremu za štampanje knjiga. Mislim na Pravoslavne knjige i ostalo.

                   Od istog autora:

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com