LEGENDE I MITOVI STARE GRČKE- N.A.Kun

Povez: tvrd, prošiveno

Br.strana: 614, crno-bele fotografije

Format: 14x20 cm

 

Cena: 1100,00 din

 

Sadržaj: 

Legende i mitovi stare Grčke, nadaleko popularna knjiga čuvenog ruskog istoričara Nikolaja Albertoviča Kuna.

 Grčka mitologija sastoji se od legendi (mitova) o božanstvima, fantastičnim bićima, o herojima i čudovištima. Grčki bogovi su živeli na Olimpu, bili su obdareni natprirodnim moćima, izgledali su kao ljudi, imali vrline i mane kao ljudi, razlikovali su se po tome što su bili besmrtni, više-manje neranjivi te sposobni da postanu nevidljivi i da putuju brzinom svetlosti.
Ova knjiga je klasičan priručnik za sve one koji žele da se upoznaju sa uzbudljivim svetom mitologije starih Grka. Nikolaj Albertovič Kun, ruski istoričar starogrčke kulture i jedan od najvećih autoriteta za proučavanje klasične starine, na sistematski način, ali izuzetno istančanim književnim stilom, vodi čitaoca kroz avanture bogova i junaka od stvaranja sveta i Zevsovog rođenja do Odisejevih lutanja i Edipovog udesa. Pisac je ovoj materiji prilazio s ljubavlju i oduševljenjem, te je stoga i njegova knjiga jedna zaokružena celina i veoma pristupačna.

Mitologija - Grčka... I. DEO: Bogovi, Heroji II. DRUGI DEO: Starogrčki epos, Trojanski ciklus, Odisej, Agamemnon i njegov sin Orest, Tebanski ciklus... Ilustracije, Ćirilica, Šiven povez

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com