Prepričano JEVANĐELJE za decu

br.strana: 145

povez: tvrd, prošiveno, sa kolornim slikama-ilustracijama

format: 12,5x17 cm

 

Pogled u knjigu:  Prelistaj: List 1

                                        Prelistaj: List 2

  

Cena: 770,00 din

 

 

Sadržaj:

Za hrišćanina je Jevanđelje najvažnija sveta knjiga. U njoj se otkriva da je naš Bog Presveta Trojica, Otac, Sin i Sveti Duh. Otac nebeski je poslao Svog ljubljenog Sina da spase grešno čovečanstvo. Sin Božiji je za nas umro na krstu, a zatim je vaskrsao i svima verujućima podario spaselje. Vera u Hrista, međutim, mora se potvrditi i delima. U Jevanđelju ćemo pronaći i zapovesti Hristove: ukoliko ih budemo ispunjavali, postaćemo čeda Božija i naslednici carstva nebeskog. Najvažnija Spasiteljeva zapovest jeste da ljubimo Boga i bližnjeg.

U knjizi koju vi držite u rukama sva četiri Jevanđelja objedinjena su u jedinstvenom pripovedanju, pojednostavljenom tako da i za vas bude pristupačno.

Draga deco, Za vreme svog ovozemaljskog života, naš Gospod Isus Hristos nije napisao nijednu knjigu. Kada je napunio trideset godina, izašao je da propoveda o carstvu nebeskom i tri i po godine neprestano je putovao i poučavao narod. Tek nekoliko godina posle Njegove krsne smrti i slavnog Vaskrsenja, sveti jevanđelista Matej je u svojoj knjizi ukratko opisao život i učenje Sina Božijeg i tu knjigu je nazvao Jevanđeljem. Grčka imenica `jevanđelje` označava `radosnu, blagu vest`. Jevanđelje je blaga vest o našem spasenju od greha, đavola i smrti a kroz veru u Isusa Hrista. Kasnije su sveti apostoli Marko, Luka i Jovan Bogoslov takođe sastavili svoja Jevanđelja, delimično ponavljajući i dopunjujući kazivanje svetog apostola Mateja. Zbog toga se ova četvorica apostola nazivaju i jevanđelistima.

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com