Alternativni priručnik- Krvne grupe

Edicija: Zlatni dani

Format: 12x17 cm

Povez: mek

Br.Strana: 57

 

Cena: 160,00 din

 

Sadržaj: KRVNE GRUPE...Krv je podeljena u 4 krvne grupe prema prisustvu odredjenih proteina na površini crvenih krvnih zrnaca (eritrocita). Deli se na 4 krvne grupe A, B, AB i O. ABO sistem krvnih grupa odredjuje gen koji ima tri različite kategorije: A, B i O. Ove tri podgrupe mogu da se iskombinuju na 6 mogućih načina, obrazujući 6 različitih genotipova. Krvne grupe A i B su dominantne u odnosu na O krvnu grupu,a medjusobno su kodominantne.

Osoba genotipa AA ili AO ima krvnu grupu A jer se na njenim eritrocitima nalazi antigen A. Slično je i kod osoba B krvne grupe (genotipovi su BB i BO) samo što se kod njih na površini eritrocita nalazi antigen B. Kada se na površini eritrocita nađu u paru na homologim hromozomima antigeni A i B(genotip AB), ispoljiće se dejstvo oba krvne grupe, odnosno osoba će imati i antigen A i antigen B. Takva osoba ima krvnu grupu AB. Krvnu grupu O određuje jedan genotip – recesivan homozigot (OO). Osobe O krvne grupe ne sadrže ni jedan od antigena.

-Isharne I dijete za dužu mladost.Hrana za : lovce(0),Kultivisane(A), Zagonetne (AB krvna grupa).Legedarne dijete:,,skarsdale“ , mediteranska,dijete za 24 časa...Dijete sa receptima i tabelama kako ih primenjivati.

 

                     Naslovi iz iste edicije:

 

 

Google maps

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr. Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com