Priručnik-MASLINOVO ULJE hrana i lek- Mr Miroslav Ostojić

Autor: Miroslav Ostojić, Dr Slobodanka Babić

Povez: mek

Br.strana: 120

Format: 12x17cm

Izadnje: 2016 god

 

Cena: 140,00 din

 

Sadržaj:                                                                                                                                                                                                                            U knjizi je na pristupačan način izvršen prikaz i značaj maslinovog ulja kao najzdravija zamena za mast u ishrani.Kako ovo ulje sadrži nezašićene masne kiseline i smanjuje nivo holesterola u krvi, navedene su recepture , dijete I saveti kojima se pruža pomoć za zdraviji život.

Masline i maslinovo ulje su dragocena blagodet prirode. Kroz istoriju maslina je sinonim za mir, slavu, plodnost i mudrost. Masline i maslinovo ulje vekovima unazad upotrebljavaju se kao hrana i lek. Osim toga maslinovo ulje se smatra svetim uljem tako da se jos uvek koristi u mnogim verskim obredima.

Zbog svojih zaista veoma lekovitih moci maslinovo ulje se sve više preporučuje od strane savremenih lekara i sve češće upotrebljava u kuhinji. Kao i svaki drugi prirodni lek i maslinovo ulje biće od veće koristi ukoliko se sa njegovom primenom počne na vreme, što znači u preventivne svrhe (pre ispoljavanja bolesti).

Kada je u pitanju maslina kao lek, veruje se da ova biljka leči čak 60 vrsta bolesti. Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E masline su koristan antioksidans. Pored toga u sebi sadrže mnoge hranljive i lekovite materije: vitamin C, D, A, K, biljne masti, belančevine, beta-karoten, enzime, nezaštićene masne kiseline, omega-3 kiselinu, oleuropein, oliensku kiselinu, stearinsku kiselinu, hlorofil, flavonoide, fitosterole, gvožđe... Tako da masline i maslinovo ulje povoljno deluju na zdravstvene probleme kao što su: loše varenje, čir na želucu, čir na dvanaestopalacnom crevu, poremećena funkcija jetre, povišen holesterol u krvi, poremećen krvni pritisak, moždani udar, bolesti srca i krvnih sudova, dijabetes, hipertireoza, PMS i klimakterične tegobe, tegobe sa prostatom, reuma, bronhitis, astma, bolesti usta i zuba, glavobolja, upale i virusne infekcije, kandida, zatvor, oštećenje ćelija, bubuljice, akne, ekcem, suva koža, oštećena kosa, nokti, opekotine zbog preteranog izlaganja suncu...

   

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com