POSTOM DO ZDRAVLJA uputi, saveti

br.strana: 130

povez: mek

format: 12x17cm

Cena: 295,00 din

Sadržaj:

Postom, koji bi trebao prerasti u način življenja savremenog čoveka, po mišljenju stručnjaka možemo mnogo učiniti za naše zdravlje, psiho-fizičku kondiciju i lepotu. Ciljanim uzdržavanjem od određene vrste hrane možemo pročistiti i regenerisati kako sistem za varenje, tako i celokupni organizam te ga tako osvežiti, obnoviti i podmladiti.
Naravno, kroz post se naše telo ne oslobađa samo fiziološkog, nego i psihičkog balasta. Dakle, postom se čitav organizam, svi organi i sve ćelije, čiste od štetnih materija i obnavljaju, te stoga ni ne čudi što se ljudi nakon posta osećaju kao "ponovo rođeni". Jednako tako postom se aktiviraju potencijali našeg organizma za samoizlječenje.

Sadržaj knjige:

Post za obolele, saveti u pogledu posne hrane, saveti u pogledu ishrane, hrana koja pomaže jačanje imuniteta,lečenje –prehlade, oboljenje sinusa, polenske kijavice, bronchitis, grip,arthritis, visok krvni pritisak, kamen u žuči, bolesti živaca, depresija, oboljenje mokraćnih kanala, posna hrana pomaže da sprečite, zaustavite I savladate rak, za bolje pamćenje i koncetntaciju, post sa sokovima I dodatak: Začinsko bilje

 Post je jedna od najstarijih metoda lečenja i očuvanja zdravlja. U uslovima savremenog načina života, u kojem smo svakodnevno pod raznim psihičkim opterećenjima te se neredovno hranimo, čišćenje od otrovnih materija nagomilanih u našem organizmu uzdržavanjem od hrane postaje zanimljivije no ikad.
Šta je post?
Post podrazumeva izbegavanje uobičajene hrane kroz određeno duže ili kraće razdoblje u svrhu fizičkog i psihičkog čišćenja i obnavljanja te aktiviranja unutrašnjih potencijala našeg organizma za samoizlječenje. Post pritom nema apsolutno nikakve veze sa dijetama kojima je isključivi cilj gubitak kilograma, i ne zasniva se na izgladnjivanju.Neophodna hrana za naše funkcionisanje se umesto iz namirnica, dakle "spolja", crpi "iznutra" iz sopstvenih rezervi našega organizma. Upravo stoga što se organizam namiruje iz svojih unutrašnjih energetskih rezervi, čovek se ne oseća gladno, nego naprotiv, zdravo, zadovoljno, poletno i moćno.
Zašto, kada i koliko postiti?
Prvenstveno, post je jedna od najboljih metoda regulisanja, prečišćavanja i obnavljanja te tako i očuvanja zdravlja sistema za varenje i razmenu materija, tj. Celokupnog metabolizma. Nadalje, kako su za vreme posta srce i kardiovaskularni sistem manje opterećeni, pospešuje se disanje te se pluća, a potom i sve ćelije organizma brže i bolje snabdevaju kiseonikom. Kako se za vreme posta iskorištavaju unutrašnje masne rezerve, smanjuje se nivo holesterola u krvi.Nadalje, učvršćuju se koža i vezivna tkiva te ublažavaju ili iščezavaju migrene, alergije, akne te PMS.
Postom se razgrađuju negativni osećaji koji ugrožavaju psiho-fizičko zdravlje, te stvaraju i akumuliraju novi psihički potencijali za uspešno nošenje sa svakodnevnim stresnim situacijama
.

 

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com