veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 01. Domaći pisci » JELENA 93 – Mile Kordić

JELENA 93 – Mile Kordić

Br. strana: 486
Povez: Mek
Format: 14×21 cm, ćirilica

Cena: 1.320,00 RSD
(Popust: 9 %)
Cena na sajtu:
1.199,00 RSDUšteda: 121,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

JELENA 93 – Mile Kordić

Proteklih godina kultni roman JELENA 93 – Mile Kordić štampan je u više desetina hiljada primeraka. Zbog objektivnosti u prikazivanju ratnih događaja iz vremena raspada SFR Jugoslavije uvršćena je u zvaničnu dokumentaciju organizacije Ujedinjenih nacija.

Roman „Jelena 93“ krvavo je svedočanstvo o tragediji srpskog naroda u Bosni. Glavna junakinja, Jelena, poverovala je da se prošlost može zaboraviti i da užas koji je njen otac osetio kada je ugledao svoje krvnike na vratima stana u Sarajevu, nema opravdanja. Prateći svoja čista osećanja, borila se za ljubav, unapred osudjenu na propast. Safet je postao Saša, ali kandila koja su, iz davnih vremena, ostala na tavanu njegove kuće u Hercegovini sablasno su je podsećala na tihi sukob i prikrivenu netrpeljivost koja je postojala godinama unazad. Rat u Bosni pokrenuo je talas mržnje koji je u jednom trenutku bilo nemoguće zaustaviti.

Roman „Jelena 93“ krvavo je svedočanstvo o tragediji srpskog naroda u Bosni. Pakao kroz koji Jelena, zajedno sa drugim Srpkinjama, prolazi u muslimankim logorima, teško je opisati. Snagu da prezive nalaze u veri i molitvama, jedinim sredstvima kojima mogu da se odbrane od nerazumne mržnje. Rat u Bosni 1993. nije bio samo rat među ljudima, već i rat rečima.

Autor romana „Jelena 1993.“ Mile Kordić, paralelno sa sudbinom Jelene, prati i sudbinu američkog novinara u Bosni. Medijski rat, vodjen iz Washingtona i drugih centara vlasti, bio je podjednako prljav.
Kordićev način pisanja je jednostavan, razumljiv, pregledan, svež, objektivan i osobit. Za romanse ne može reci da je dinamičan, ĉak naprotiv. Takođe, (istorijski) događaji koji slede poznati sukao i sam završetak priče ali svaka stranica ove knjige navodi nas na razmišljanje o sebi i odrugima. Njegove rečenice nas upućuju… „Uvijek se na početak vraćamo, a nikada se pameti dozvati ne možemo.

JELENA 93 – Mile Kordić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Knjige iz iste oblasti:

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “JELENA 93 – Mile Kordić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara